Futbol

Football Leaks: Sergio Ramos hauria donat positiu per dopatge després de la final de la Champions del 2017

El Reial Madrid va al·legar que es tractava d'un tractament mèdic específic

Football Leaks ha tornat a obrir la caixa dels trons: ahir van donar a conèixer dos casos en què el capità del Reial Madrid, Sergio Ramos, hauria incomplert les normes d’antidopatge de la UEFA. El primer cas hauria sigut després de la final de la Champions del 2017, en què el Madrid es va imposar al Juventus i en què Ramos hauria donat positiu per dexametasona, un medicament prohibit per l’Agència Mundial Antidopatge (AMA).

Seguint la cronologia dels fets, recollida pel setmanari alemany Der Spiegel, el 5 de juny del 2017, després del partit, es va demanar una mostra d’orina a Ramos en un control antidopatge. L’endemà, l’encarregat del laboratori de Seibersdorf que va analitzar la mostra va enviar l’informe a la UEFA. En la mostra d’orina de Ramos es van detectar fragments de dexametasona, un medicament corticoesteroide que serveix com a antiinflamatori per alleujar dolors musculars i d’altres de relacionats amb l’artritits o l’asma. També pot incrementar la concentració i generar eufòria.

Dos dies després de tenir coneixement dels resultats, la UEFA va demanar explicacions a Ramos. El futbolista va respondre amb una carta redactada sota el guiatge d’un doctor dels serveis mèdics del Reial Madrid. En el text, segons Football Leaks, Ramos hi va escriure aquesta frase: “Espero que això ho aclareixi tot”. En l’argumentació, el doctor del club blanc explicava que el futbolista havia rebut abans del partit dues injeccions (a l’espatlla i al genoll, on Ramos tenia molèsties) d’acord amb un tractament mèdic que té com a principi actiu la betametasona, un compost similar a la dexametasona. Malgrat que aquest tractament, segons els casos, pot ser acceptar per l’AMA, el Madrid no havia comunicat que Ramos l’estava seguint. La UEFA va decidir acceptar el raonament i va arxivar el cas.

L’altre moment en què Ramos hauria incomplert les normes d’antidopatge hauria sigut l’abril passat a Màlaga. Després del partit contra el club andalús, malgrat que l’havien avisat que estava prohibit dutxar-se si havia de passar un control d’antidopatge, el jugador va fer cas omís de l’advertència i es va dutxar abans del control. Un fet que, segons les normes de la llei espanyola d’antidopatge, pot ser considerat com a “obstrucció”. Segons Der Spiegel, l’Agència Espanyola de Protecció de la Salut a l’Esport va avisar el Madrid de l’incident, però reconeix que “el procés no ha aportat cap indici que es violés cap llei antidopatge”.

Per la seva banda, el Madrid va emetre un comunicat en què assegurava “Sergio Ramos mai ha incomplert la normativa de control antidopatge”.

El Reial Madrid defensa Sergio Ramos

Després que s'haguéssin donat conèixer aquestes informacions, el Reial Madrid va fer  un comunicat assegurant que "Sergio Ramos mai ha incomplert la normativa de control antidopatge". El club blanc argumenta que la UEFA "va sol·licitar informació puntual i va tancar el assumpte immediatament, com és habitual en aquests casos, després de la verificació dels mateixos experts de l'Angècia Mundial Antidopatge (AMA) i la mateixa UEFA".

En el seu comunicat, el Madrid no entra a valorar res més, argumentant "la evidència insubstancial" de la resta de la informació filtrada per Football Leaks i publicada per Dier Spiegel. 

Més continguts de