MUNDIAL

Neymar té permís mèdic per caminar i seure

El jugador brasiler va patir una fractura a la tercera vèrtebra lumbar

El davanter brasiler Neymar té permís mèdic per caminar i seure, un dia després de patir una fractura a la tercera vèrtebra lumbar, ha informat aquest dissabte el metge de la selecció, José Luiz Runco. Neymar està usant una faixa lumbar que li permetrà portar una vida normal, "depenent del dolor", encara que no jugui a futbol, mentre duri la seva recuperació, el que pot trigar de tres a sis setmanes, segons ha dit Runco en una roda de premsa.

El tractament que Neymar necessita és "repòs" i, segons el metge del Brasil, el realitzarà a Guarujá, localitat al litoral de Sao Paulo on resideix la seva família, tot i que ha considerat "normal" que el Barça, el seu equip, enviï algun metge per fer l'acompanyament de la recuperació.

En aquest sentit, ha dit que ja ha enviat al club blaugrana les imatges de les ressonàncies magnètiques i de la tomografia que li va prendre a Fortaleza i ha aclarit que aquestes imatges no seran divulgades a la premsa.

El davanter de 22 anys ha deixat aquest diumenge la concentració de la selecció brasilera a Teresópolis en un helicòpter-ambulància rumb a Guarujá.

Segons el doctor, Neymar ha demanat anar a Guarujá per estar amb la família, però el seleccionador nacional, Luiz Felipe Scolari, no li ha donat baixa de l'equip, de manera que podrà continuar acompanyant els partits de l'equip en els estadis si ell vol.

La lesió de Neymar és "bastant comuna" en el futbol, segons Runco. "Neymar va estar extremadament commocionat" i "va plorar molt" quan el metge li va comunicar que no podria jugar les semifinals ni la final del Mundial del Brasil. "És molt desagradable, trenques el somni d'una persona", ha expressat Runco.