PILOTA D'OR

Cristiano Ronaldo guanya la Pilota d'Or del 2013

El portuguès s'imposa a Leo Messi i Franck Ribéry a la gala celebrada a Zuric i suma el seu segon guardó

No hi ha hagut sorpresa. Cristiano Ronaldo ha estat escollit millor jugador del 2013. El portuguès s'ha imposat a Leo Messi, guanyador en les quatre edicions passades, i el jugador del Bayern Munic Franck Ribéry. D'aquesta manera, Cristiano Ronaldo suma el seu segon guardó, el primer vestint la samarreta del Reial Madrid. El portuguès ha rebut el premi entre llàgrimes. "No hi ha paraules per descriure aquest moment", ha dit amb dificultats el blanc en el començament del seu parlament. El madridista ha obtingut el 27,99% dels vots, mentre Messi el 24,72% i Ribéry el 23,36%.

Cristiano Ronaldo va marcar 69 gols durant aquest 2013, tot i que no va guanyar cap títol amb el Reial Madrid. En canvi, Messi va marcar 45 gols durant el termini en què van estar obertes les votacions, i va sumar la Lliga i la Supercopa d'Espanya als mèrits individuals. Franck Ribéry va marcar 19 gols, però va sumar els millors registres col·lectius, amb 5 títols: Champions, Bundesliga, Copa, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs, un títol, aquest últim, fora de termini.

Aquest mateix migdia la FIFA s'ha apressat a explicar que els resultats no han variat tot i que la FIFA, per primera vegada en la seva història, va ampliar el termini de votacions dues setmanes, del 15 al 29 de novembre. Uns canvis que van coincidir amb la polèmica encetada entre Cristiano Ronaldo i el president de la FIFA, Joseph Blatter, que en un acte acadèmic va imitar el portuguès i el va qualificar de "comandant". El madridista va mostrar el seu malestar per aquestes paraules, i durant la gala de Zuric Cristiano Ronaldo ha manifestat que el cas està tancat i ja ha segellat la pau amb el màxim dirigent del futbol mundial.

El Barça ha felicitat a través de les xarxes socials al portuguès del Reial Madrid.