Lliga de Campions
Esports Futbol 06/03/2013

El València es nega a llençar la tovallola contra un PSG sense Ibrahimovic

Els homes d'Ernesto Valverde juguen la tornada de vuitens de final al Parc dels Prínceps, on hauran de remuntar el 1-2 en contra del partit d'anada

Efe
3 min
Zlatan Ibrahimovic va acabar el partit expulsat per una planxa a Guardado.

ValènciaEl València no renuncia a sorprendre al Parc dels Prínceps a un París Saint-Germain que afronta els vuitens de final de la Lliga de Campions amb la renda aconseguida a Mestalla (1-2) però sense la seva estrella golejadora, el suec Zlatan Ibrahimovic (20.45 h, C+ Liga de Campeones).

Els d'Ernesto Valverde hauran de aconseguir una autèntica gesta per aconseguir un lloc entre els vuit millors clubs d'Europa, davant d'un multimilionari rival que passa per ser l'equip que més diners –petrodòlars provinents del Qatar– s'ha gastat en l'última temporada.

Però al València se li donen bé els duels en terreny francès, on no ha perdut en les últimes vuit visites, i el seu rival no té la seva principal estrella, Ibra, expulsat a Mestalla i que veurà el partit des de la grada.

Una absència que no ha minvat l'optimisme dels parisencs, que han fet del Parc dels Prínceps un fortí europeu, amb 22 partits continentals sense derrota i triomfs en els set últims duels.

L'últim equip que s'ha imposat al Parc dels Prínceps en competició europea va ser l'Hapoel Tel Aviv al novembre de 2006.

L'equip de Valverde afronta aquest duel amb problemes en l'eix de la seva defensa, després de les lesions de Ricardo Costa i Adil Rami, autor del gol valencianista en l'anada, que permet al València mantenir amb vida a l'eliminatòria.

L'absència dels dos centrals titulars serà suplerta per Víctor Ruiz i el lateral francès Jeremy Mathieu, qui ja van jugar junts en el derbi davant el Llevant, jugat el passat dissabte.

Al marge d'aquestes dues baixes, Valverde compta amb tota la plantilla disponible i ha convocat dinou jugadors, ja que viatja amb tres porters, encara que el porter del filial Felipe Ramos, serà el descart d'última hora a París. A més, no han viatjat per decisió de l'entrenador Joan Bernat i Jonathan Viera.

A la porteria la titularitat la té garantida Vicente Guaita, mentre que les principals dubtes resideixen al mig del camp. David Albelda i Tino Costa lluitaran per la plaça de migcampista, mentre que Ever Banega i Sergio Canales es jugaran acompanyar Dani Parejo, únic que té la titularitat garantida.

L'altra novetat pot ser la presència del lateral esquerrà francès Aly Cissokho en detriment del mexicà Andrés Guardado, que va tenir molts problemes en la seva banda per aturar el brasiler Lucas Moura a Mestalla.

El brasiler serà la principal amenaça del València, perquè a poc a poc s'adapta al sistema de joc del tècnic italià Carlo Ancelotti i cobra galons en l'equip.

L'absència d'Ibrahimovic, a la qual se suma també per sanció la de l'italià Verrati, minva una mica les opcions parisencs, però en l'equip francès l'ambient és de confiança.

El bon resultat aconseguit a l'anada permet pensar que els quarts són a prop, el que pot ser un antídot per a les turbulències que l'equip ha viscut en les últimes setmanes.

Les altisonants declaracions del seu director esportiu, Leonardo, i, sobretot, dues derrotes en els quatre últims partits han privat al PSG de l'escut de fortalesa que s'havia construït en les passades setmanes, quan va encadenar sis victòries consecutives i tretze partits sense perdre.

L'absència d'Ibrahimovic pot donar una opció al jove Kevin Gameiro, que amb prou feines compta per Ancelotti, però que pot ser el punta de l'equip per la seva velocitat, una arma perillosa si el València surt massa avançat.

A més, Jérémy Ménez és dubte per problemes físics en l'atac, on l'únic que saltarà segur és l'argentí Ezequiel Lavezzi.

Al centre del camp, per substituir Verratti l'entrenador italià pot comptar amb l'experiència de David Beckham, que ja ha jugat en el lloc d'organitzador, o optar per la solidesa del italo-brasiler Thiago Motta per acompanyar Blaise Matuidi.

A les bandes, Lucas Moura d'una banda i l'argentí Javier Pastore de l'altra assegurar l'animació ofensiva.

stats