Futbol - Primera Divisió

L’Atlètic de Madrid se situa a un pam del títol (2-1)

Dos gols en la primera meitat condemnen la Reial Societat

À.G. / M.M.
Els jugadors de l’Atlètic de Madrid celebrant el gol de Yannick Carrasco contra la Reial Societat

BarcelonaL’Atlètic de Madrid no va badar contra la Reial Societat (2-1) i comença a tocar el títol de Lliga amb la punta dels dits. El líder té una diferència de quatre punts amb el Barça i de cinc amb el Madrid, que juga aquest dijous. L’equip entrenat per Simeone va arribar al descans amb el partit ben encarrilat fruit d’una posada en escena ambiciosa en la pressió defensiva. Yannick Carrasco (minut 16) i Ángel Correa (28) van castigar la defensa d’un rival basc que no es va rendir. Alexander Isak i Portu, que va enviar una pilota al pal, van provocar bones intervencions de Jan Oblak, però el gol visitant no va arribar fins a vuit minuts del final, quan Zubeldia va marcar.

El Sevilla, per la seva banda, es va desfer del València (1-0) i, en un partit discret, va deixar clar que no es resigna a acabar la temporada en quarta posició. Un gol de Youssef En-Nesyri va decidir el partit.

El Madrid visita el Granada

El Reial Madrid tanca la jornada visitant el Granada (22 h, Movistar LaLiga) en un partit marcat per les baixes d’ambdós equips. Sobretot el Reial Madrid, que tan sols té tres defenses disponibles: Militao, Nacho i Odriozola, i aquest últim amb molèsties. Carvajal, Lucas Vázquez, Ramos, Varane, Mendy i Marcelon són a la infermeria.

Eliminats d’Europa i amb la Lliga com a única opció per no tancar la temporada en blanc, l’equip de Zidane necessita recuperar una regularitat que ha perdut en els últims duels, ja que tan sols ha sumat cinc dels últims 9 punts: un triomf i dos empats. Els futbolistes arriben exhausts després d’una temporada marcada per les lesions –n’han patit més de 50– i d’un calendari carregat de partits.

Ara bé, qui més pot queixar-se de la fatiga és el Granada, que va jugar l’Europa League des de la ronda prèvia i fins a quarts de final, a més de la Copa -fins als quarts- i la Lliga. En total 54 partits. Al conjunt andalús també se li ha acabat la gasolina i ja no té opcions de lluitar per a les places europees, però buscarà acabar el més amunt possible a la classificació. Això sí, també amb moltes baixes, una desena; però amb l’aval d’haver guanyat al Camp Nou contra el Barça, un rival que s’hi jugava la Lliga.