Futbol
Esports Futbol 31/08/2022

Bruixots, extorsions i amenaces: l'escàndol dels germans Pogba que esquitxa França

Mathias acusa Paul de contractar un morabit perquè Kylian Mbappé es lesionés

Oriol Cartró
4 min
Paul Pogba i Kylian Mbappé, saludant-se en un partit de la selecció francesa

BarcelonaGuerra oberta a casa dels Pogba. Mathias, el germà del jugador del Juventus italià, va sorprendre tothom amb la publicació d'un enigmàtic vídeo a les seves xarxes socials en què anunciava revelacions i secrets sobre el seu germà; la seva advocada, Rafaela Pimienta, i l'estrella del PSG, Kylian Mbappé. Després de les paraules del germà de Pogba, els advocats del jugador van respondre amb un contundent comunicat en què afirmaven: "Les publicacions de Mathias Pogba no són una sorpresa, formen part dels intents prolongats de tractar d'extorsionar Paul Pogba per part d'una banda criminal organitzada". Els fets han sigut denunciats a la policia italiana i a la francesa, segons els advocats de l'exestrella del Manchester United, campió del món amb la selecció francesa el 2018.

Un dels comentaris més impactants que va explicar Mathias Pogba va ser referent a Kylian Mbappé. El germà de Paul, en un fil de piulades a Twitter, va defensar que el jugador del Juventus podria haver contractat un morabit, un mestre religiós musulmà, per lesionar Kylian Mbappé a través de la bruixeria. "Kylian, ara ho entens? No tinc res negatiu contra tu. Les meves paraules són pel teu bé, tot és cert i comprovat. Ho sento per aquest germà, un suposat musulmà submergit en la bruixeria. Mai és bo tenir un hipòcrita i un traïdor a prop teu", va exclamar Mathias Pogba en el seu fil de Twitter.

Uns dies més tard, Mathias Pogba va tornar a penjar un vídeo, juntament amb un fil de piulades a Twitter, en què explicava més aspectes sobre la polèmica amb el seu germà. Reafirmant la seva teoria sobre el morabit que va contractar contra Mbappé, també va defensar que per protegir-se de les lesions va pagar milions d'euros a aquest bruixot durant anys, tot i que sembla que no li ha funcionat gaire bé. "Els investigadors i les autoritats fiscals poden verificar això fàcilment amb el banc central de Londres", explica el germà de Paul Pogba.

Segons RMC Sport, Paul Pogba va declarar fa unes setmanes que havia sigut víctima d'una banda criminal organitzada per diversos amics de la infància, entre els quals hi hauria Mathias Pogba, i que li reclamaven 13 milions d'euros pels serveis prestats en els últims anys. Durant una aturada de seleccions, Paul va anar a visitar la seva família i diversos amics li van recriminar no haver rebut cap mena d'ajuda econòmica per part seva des que és professional. Així, va ser amenaçat per dos individus armats, que li van demanar aquests 13 milions d'euros, i Pogba es va veure obligat a entregar 100.000 euros, fins que va acudir a la policia per denunciar els fets.

El migcampista francès sempre ha reconegut que ha ajudat tots els seus amics de la infància, però tot va canviar al gener, quan va haver d'expulsar un dels seus millors amics de casa seva quan vivia a Manchester després d'haver-se gastat 200.000 euros amb la seva targeta de crèdit. En aquell moment, van començar les hostilitats.

La guerra que podria perjudicar el Mundial de França

Segons informa el diari L'Équipe, l'escàndol entre els germans Pogba pot ser "un cas potencialment explosiu per als bleus", fet que podria posar en dubte les opcions dels francesos al Mundial de Qatar d'aquest hivern. Està per veure si Paul Pogba estarà recuperat de la seva greu lesió de menisc al genoll i Didier Deschamps, el seleccionador francès, podrà comptar amb ell. Tanmateix, Deschamps haurà d'afrontar la més que possible tempesta mediàtica que aixecarà el cas.

El diari francès ho compara amb la polèmica que hi va haver entre Karim Benzema i Mathieu Valbuena el 2015, quan el jugador del Reial Madrid va ser declarat culpable de complicitat en l'intent de xantatge al seu excompany de la selecció, Valbuena, amb un vídeo sexual. Això li va costar el lloc a la selecció francesa, però Deschamps li va aixecar la sanció fa uns mesos. Per tant, a França estan preocupats per com això podria afectar la selecció pocs mesos abans que comenci el Mundial de Qatar, sobretot pels jugadors implicats, com Paul Pogba i fins i tot Kylian Mbappé.

Una carrera plena de polèmiques

Paul Pogba no ha viscut una carrera plàcida, sinó que ha estat sempre en el focus mediàtic. El jugador, a punt de complir la trentena, quan només tenia 16 anys va deixar el Le Havre, el club francès on va destacar tant nacionalment com internacionalment, per anar-se'n al Manchester United. El traspàs va aixecar molta polseguera, ja que el club francès va acusar la família de Pogba de no complir el contracte "d'acord de no captació" i de firmar pel club anglès a canvi de diners.

Finalment, el United va ser absolt per un jutge fixat per la FIFA, afirmant que el jugador ja no estava vinculat amb Le Havre. Tot i que el club francès tenia l'opció d'apel·lar, es va decidir arribar a un acord de transferència entre els dos clubs per Pogba. Així, el jugador va debutar amb l'equip sub-18, fins que va anar pujant categories i va arribar al primer equip del United, de la mà de Sir Alex Ferguson.

Tot i que el club anglès volia renovar-lo, Pogba va marxar al Juventus italià quan se li va acabar el contracte amb el club anglès, fet que va enfurismar Ferguson i el va acusar d'irrespectuós: "És decebedor. Jo no crec que ell hagi mostrat gens de respecte, per ser honest. Si el porten d'aquella manera, estarà probablement millor fent-ho lluny de nosaltres", va afirmar el mític entrenador del United en aquell moment.

Malgrat les discrepàncies amb el club anglès, uns anys més tard Pogba va tornar a Manchester, ja sense Ferguson a la banqueta, en un dels traspassos més cars de l'època, que va arribar als 100 milions. Tot i la tornada d'un fill pròdig, Pogba no va acabar de triomfar a Anglaterra, amb un cúmul de lesions i polèmiques. Aquest estiu, havent acabat contracte, i com si seguís una roda, el jugador ha tornat al Juventus.

stats