FUTBOL
Esports Futbol 21/04/2015

"Els clubs no han estat a l'altura", diu el secretari d'estat per a l'Esport sobre la violència en el futbol

Cardenal ha repassat l'actualitat del futbol espanyol, tocant temes com la violència, la possible xiulada a l'himne en la final de Copa o la venda centralitzada dels drets televisius

Efe
1 min
Miguel Cardenal

MadridMiguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports (CSD) i secretari d'estat per a l'Esport, ha assegurat aquest dimarts que "pel que fa a la violència, els clubs de futbol no han estat a l'altura". A més a més, Cardenal ha tirat en cara als clubs que no ajudessin: "Vaig demanar que tothom anés de la mà en la lluita contra la violència, perquè era una qüestió que podia distorsionar l'objectiu marcador", ha dit.

De totes maneres el president del CSD s'ha mostrat optimista i ha explicat que s'ha "avançat molt pel que fa a la violència verbal". "Abans era un espectacle depriment amb càntics terribles. Aquesta violència verbal creava un ambient inacceptable i creava un brou de cultiu per a altres aberracions", ha afegit.

Sobre la possibilitat de suspendre la final de la Copa del Rei si hi ha xiulets contra l'himne espanyol, el president del CSD es mostra "partidari d'explicar que cal respectar els símbols". En aquest sentit Cardenal ha dit que "cal fer una crida als valors cívics i democràtics".

El màxim responsable de l'esport espanyol també ha fet un repàs per l'actualitat, com la venda centralitzada dels drets del futbol professional: "És una cosa que necessita el futbol. No és un problema de dates. Creiem que la venda col·lectiva dels drets del futbol és bona per a tots i que és un tren que passarà una sola vegada en la vida, però cal valorar les conseqüències", ha apuntat.

stats