Selecció catalana
Esports Futbol 09/10/2012

Catalunya amateur guanya en el temps afegit les Ardenes a la Copa de les Regions UEFA (1-2)

Els catalans són colíders del grup gràcies al gol d'Enric Gallego al minut 93, empatat amb els amfitrions, els ucraïnesos del Nove Zhytya, que han vençut Ljubljana

Els 18 jugadors i el cos tècnic de la selecció catalana amateur / CRISTINA CALDERER

BarcelonaCatalunya ha començat de la millor manera la lligueta intermèdia de la fase europea de la Copa de les Regions UEFA, amb una victòria 'in extremis' en el temps afegit. Un gol d'Enric Gallego en el minut 93 ha donat els tres primers punts a la selecció catalana, que empata amb els amfitrions del Nove Zhytya, que han derrotat Ljubljana per 3-0, en l'altre partit del grup.

Als 15 minuts Carlitos ha fallat un penal, ha xutat alt, en la primera gran ocasió catalana després d'un bon inici dels belgues. Però el penal errat no ha arronsat els homes de Toni Almendros, que han agafat força i han seguit atacant. Als 40 minuts han obtingut el premi amb el gol de Ramon Rovira, que ha rematat un córner picat per León.

En el temps afegit de la primera part, però, Ramon Rovira ha fet penal, i Cornet no ha fallat. Empat a un i descans.

La segona meitat ha sigut més igualada, amb moltes ocasions per als dos equips. Almendros ha renovat l'atac català, ha donat entrada a Enric i Pol Compte i ha donat descans a Rovira i Pedro del Campo, uns canvis que han sigut decisius.

El premi ha arribat al minut 93, quan Enric Gallego ha anotat el gol del triomf. Una injecció de moral enorme afegida als 3 punts inicials.

Fitxa tècnica:

Ardenes: Kevin Debaty; Saccio, Biersard, Proesmans, Lahaque; Ferron, Mena; Boumediene (Amrous, 84'), Manfredi (Mirante, 71') i Lambert (Martin, 59'); Cornet.

Catalunya: Iñigo; Putxi, Vivó, Cano i León; Heredia, Cornellà (Pep Caballé, 57') i Cristino; Pedro (Pol Compte, 75'), Carlitos i Rovira (Enric Gallego, 61').

Gols: 0-1 Ramon Rovira (40'); 1-1 Cornet, de penal (45+2'); 1-2 Enric Gallego (93').

Targetes: Grogues a Proesmans (16'), Biersard (38'), Cornet (55'), Martin (64') i Boumediene (79'), per a les Ardenes; i Guillem Cornellà (35'), Rovira (45+2'), Javi Heredia (53') i Putxi (79'), per a Catalunya.