FUTBOL
Esports Futbol 16/02/2018

Confirmen la presó de l'ex conseller delegat del Cadis Quique Pina per risc de fuga

El jutge José de la Mata l'ha tornat a citar a declarar aquest dilluns vinent

Efe
1 min
Quique Pina quan presidia el Granada

MadridEl jutge José de la Mata ha confirmat la presó de l'ex conseller delegat del Cadis Quique Pina per evitar que s'escapi, destrueixi proves, mogui capitals o influeixi sobre els altres imputats i testimonis, i l'ha tornat a citar a declarar aquest dilluns vinent.

El magistrat de l'Audiència que investiga Pina per haver blanquejat diners derivats de traspassos de jugadors ha rebutjat el recurs de l'exjugador, empresari i agent de futbolistes en el qual demanava que se'l deixés en llibertat, després del seu ingrés a la presó sense fiança el 2 de febrer.

En una interlocutòria, el jutge, que segons fonts jurídiques també ha citat per a divendres 23 l'administrador del Granada (equip imputat en la causa), afirma que ha de seguir a la presó perquè hi ha risc que destrueixi proves, ja que "manté vincles estrets amb persones i mercantils en altres països (l'Uruguai, Croàcia, el Regne Unit i Itàlia).

"I, sobretot -afegeix el jutge-, manté estretes relacions de col·laboració amb altres persones a Espanya, moltes de les quals han estat citades pròximament a prestar declaració en qualitat d'investigades i de testimonis, i és imprescindible evitar que pugui entrar en contacte amb elles perquè destrueixin les evidències, s'alineïn versions o, simplement, per pressionar-les".

A més d'influir en terceres persones, De la Mata considera que si queda en llibertat podria "començar a moure capitals, tancar comptes o eliminar rastres documentals".

stats