FUTBOL
Esports 02/02/2018

L'expresident del Granada, Quique Pina, a presó sense fiança

'El Confidencial' avança que part dels diners d'alguns fitxatges es desviaven i no anaven als clubs

Ara
2 min
Quique Pina quan presidia el Granada

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha enviat avui a presó sense fiança al conseller delegat del Cadis CF, Quique Pina, exjugador i agent de futbolistes, per presumpte blanqueig de capitals derivat de traspassos de jugadors. Després de prendre la declaració durant unes tres hores, De la Mata ha dictat presó incondicional per a Pina, qui li imputa els delictes de blanqueig de capitals, insolvència punible i un altre contra la Hisenda Pública, segons han informat fonts de l'Audiència Nacional.

La Policia Nacional va dur a terme a primera hora de dimecres una operació contra l'agent de futbolistes i empresari, per liderar presumptament una xarxa societària que defraudava grans sumes de diners a Hisenda i blanquejava fons a través d'empreses 'offshore' i inversions immobiliàries. Els registres s'han produït en despatxos situats a Barcelona, Cadis, Granada i Múrcia, tal com ha revelat el digital 'El Confidencial'.

Al finalitzar la seva carrera com a futbolista, Pina va aconseguir la fama fora dels terrenys de joc; primer com mediador i peça clau en la llegada d'importants futbolistes a Espanya, cas de Riquelme, Anelka, Saviola o Vieri, i, després, al capdavant de clubs com la Ciutat de Múrcia, Granada i el Cádiz.

L'estructura desmantellada per l'acció policial es nodria principalment del patrimoni dels clubs que controlava l'empresari murcià. Segons la investigació, Pina i el seu entorn aprofitaven els fitxatges i traspassos de jugadors per introduir comissions opaques que acabaven ingressades a les seves fortunes personals, en comptes d'estar destinades a les arques dels equips. Les investigacions se centren en el pas de Pina pel Granada, club del qual va ser president entre el 2009 i el 2016, i pel Cadis, al qual va arribar per segona vegada l'any 2013 i on ara mateix exercia com a conseller delegat.

A l'empresari se li imputen delicte contra la Hisenda Pública, blanqueig de capitals i falsedat documental, entre d'altres. A més dels diners dels traspassos, Pina hauria desviat també actius dels clubs per rebre salaris no declarats a través de tercers i adquirir diverses propietats immobiliàries.

L'operació l'ha dirigida el jutjat central d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional i té el seu origen en una querella de la Fiscalia Anticorrupció.

stats