RCD Espanyol

L'Espanyol torna a patir contra un modest per seguir viu a la Copa (1-2)

Els blanc-i-blaus, obligats a remuntar el gol inicial del Palencia Cristo Atlético

Wu Lei s'ha estrenat com a golejador aquest curs firmant l'empat contra el Palencia Cristo Atlético

La Copa del Rei va tornar a demostrar a l’Espanyol que, en eliminatòries a partit únic, qualsevol somni està permès per als més modestos. Dues setmanes després d’acabar demanant l’hora contra el Solares, els blanc-i-blaus van veure’s obligats a remuntar el gol inicial d’un Palencia Cristo Atlético (1-2) que també va donar guerra fins al final. Els periquitos van haver de mastegar de valent un partit contra un rival descarat que els va tutejar i que va estar a punt de forçar la pròrroga.

Els locals es van avançar força aviat, al minut 6, en un córner que va rematar de cap Alfredo Sualdea, més conegut com a Frodo, el nom del protagonista d'El senyor dels anells. El seu gol va agafar fred un Espanyol que va veure’s obligat a anar a remolc durant tota la primera meitat. Els blanc-i-blaus van intentar reaccionar ràpid a l’1-0 fent recular el Palencia a la seva meitat de camp. Els de Vicente Moreno van apoderar-se de la pilota i també van ser capaços de generar nombroses ocasions, però totes les del primer temps van ser xuts desviats. Amb la punteria d’una escopeta de fira, l’Espanyol va arribar al descans per darrere al marcador.

Tot va canviar, però, a l’inici de la represa, quan Wu Lei va resoldre amb èxit una gran triangulació entre Embarba i Loren, i va firmar el seu primer gol d’aquest curs. Amb l’empat es van reequilibrar les forces. Moreno va donar entrada a homes com Darder, Puado i Aleix Vidal, però l’Espanyol va haver d’esperar al tram final del partit per tombar definitivament la resistència d’un rival de la quarta categoria del futbol espanyol.

La nota negativa de la nit van ser les lesions de Melamed, a l’escalfament previ al partit, i de Calero, a pocs minuts per al final. En el lloc del central va entrar Sergi Gómez, que només va necessitar quatre minuts sobre la gespa per marcar el gol decisiu que va desencallar el patiment d’un Espanyol que disputarà els setzens de final de la Copa.

Calavera ha obert la llauna pel Girona al camp de l'Osca

El Girona elimina l’Osca

A la mateixa ronda també hi serà un Girona que va eliminar l’Osca (0-1) en un partit força igualat. Els gironins, sense Juncà ni un membre del cos tècnic que van caure a última hora de la llista per haver-se contagiat de covid, van presentar un onze farcit de joves i de suplents, que no van desentonar contra un rival de la mateixa categoria. Els gironins van avançar-se gràcies a una diana de Calavera, protagonista al primer temps amb bones centrades que Bustos va estar a prop d’aprofitar. Els de Míchel no van tancar el partit i l’Osca va tenir una gran ocasió per forçar almenys la pròrroga, però Ortolà, providencial, va aturar un penal provocat i xutat per Escriche a un quart d’hora per al final.