Futbol
Esports Futbol 12/12/2016

France Football dóna la Pilota d'Or a Cristiano Ronaldo

La revista francesa premia el portuguès per quarta vegada. El podi el completen Messi, en segon lloc, i Griezmann

N.a.
2 min
Cristiano Ronaldo rep la quarta Pilota d'Or

BarcelonaCap sorpresa. A les vuit del vespre, la revista France Football ha confirmat el que s'esperava: que Cristiano Ronaldo és el guanyador de la Pilota d'Or 2016. El portuguès s'ha imposat clarament als seus adversaris, amb 745 vots a favor, gràcies a la seva victòria a la Champions i a l'Eurocopa de França. Segon ha sigut Leo Messi, amb 316 punts, i tercer, el matalasser i golejador francès Antoine Griezmann (198).

Cristiano Ronaldo és el segon jugador amb més Pilotes d'Or al seu palmarès, amb quatre guardons (2008, 2013, 2014 i 2016), només un per darrera del blaugrana Leo Messi, que en té cinc.

"Sento la mateixa emoció que en la primera Pilota d'Or, tot i que aquella va ser única. Vull agrair a tots els meus companys, del Madrid i de la selecció nacional, perquè mai hauria pogut guanyar sol. Estic molt feliç de rebre aquesta Pilota d'Or, implica moltes hores de feina, molt de sacrifici. Vull gaudir d'aquest moment, perquè no és fàcil guanyar-la. M'agrada el futbol i intentaré fer-ho bé, primer al meu club i, després, amb la selecció", ha comentat un emocionat Cristiano, en un acte privat de la revista a l'estadi Santiago Bernabéu.

El portuguès ha admès que recordarà aquest any com el millor de la seva carrera i ha tret pit de la seva capacitat de mantenir un nivell alt "any rere any". També ha reconegut que dóna més valor al títol continental amb Portugal, perquè "és el primer de la història" del país i perquè el Madrid "ja està acostumat a guanyar".

El futbolista del Reial Madrid era el màxim favorit per endur-se un premi que, enguany, ja només reparteix la revista francesa, de manera independent a la FIFA. L'organisme internacional ha creat el premi The Best per actualitzar l'antic Fifa World Player.

La Pilota d'Or que ja espera Cristiano Ronaldo

Aquest és el llistat dels 20 millors futbolistes de l'any, segons France Football:

2n: Leo Messi (Barça)

3r: Antoine Griezmann (Atlètic de Madrid)

4t: Luis Suárez (Barça)

5è: Neymar (Barça)

6è: Gareth Bale (Reial Madrid)

7è: Riad Mahrez (Leicester)

8è: Jamie Vardy (Leicester)

9è: Gianluigi Buffon (Juventus) i Pepe (Reial Madrid)

11è: Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

12è: Rui Patricio (Sporting Lisboa)

13è: Zlatan Ibrahimovic (Manchester United)

14è: Paul Pogba (Manchester United) i Arturo Vidal (Bayern Munic)

16è: Robert Lewandowski (Bayern Munic)

17è: Toni Kroos (Reial Madrid), Luka Modric (Reial Madrid) i Dimitri Payet (West Ham).

stats