Itàlia, un estat d'ànim que s’encomana (1-2)

El combinat entrenat per Roberto Mancini elimina Bèlgica i es jugarà un lloc a la final amb Espanya

À.G.
Lorenzo Insigne

BarcelonaItàlia no és una selecció de futbol, és un estat d’ànim. I ara mateix és d’una felicitat que s’encomana. Totes li ponen al combinat italià, que va aprofitar una primera part molt inspirada per superar Bèlgica (1-2) i classificar-se per disputar les semifinals de l’Eurocopa, on posarà a prova l’optimisme d’una selecció espanyola que ha sobreviscut a dues pròrrogues. Els gols de Barella i Insigne van servir per endur-se un partit jugat amb una marxa més que la resta d’eliminatòries. La mala notícia per a Roberto Mancini va ser la lesió de Leonardo Spinazzola, un jugador que estava marcant la diferència durant aquest campionat.

Un gol de Nicolò Barella al minut 31 i un altre de Lorenzo Insigne al 44 van plasmar la superioritat d’Itàlia en el primer temps, encara que en el temps afegit Romelu Lukaku va alleujar la situació de Bèlgica des del punt de penal i va situar l’1-2 a la mitja part del segon partit de quarts de final de l’Eurocopa, que es va disputar a l’Allianz Arena de Munic (Alemanya).

Barella va resoldre dins de l'àrea una jugada de pressió del seu equip després d’una recuperació de Marco Verratti. El primer gol va arribar 18 minuts després que fos anul·lat un gol per fora de joc de Leonardo Bonucci. La selecció belga va viure els seus millors minuts després de l’anul·lació del gol italià i va disposar de dues bones ocasions en les botes de Kevin de Bruyne (min 22) i Romelu Lukaku (26).

A partir d’aquí Itàlia es va apoderar del joc i just abans del descans (min 44) va anotar el 0-2 a peus de Lorenzo Insigne, que va disparar des de la frontal de l’àrea després de superar els defensors belgues. Amb el temps complert just abans de la mitja part, Lukaku va anotar l'1-2 al marcar el penal assenyalat per l’àrbitre per un enderrocament dins de l’àrea de Giovanni Di Lorenzo a Jérémy Doku.

Tot i tenir un únic gol de renda, Itàlia va saber rebaixar les revolucions del partit durant la segona meitat, en què la Bèlgica del català Robert Martínez no va saber aprofitar les oportunitats que va tenir i es va acomiadar de l’Eurocopa 2020.