ESPANYOL
Esports Futbol 12/07/2011

Sánchez Llibre: "Quan vam guanyar la primera Copa, va ser el dia més feliç dels 14 anys que he estat aquí"

Qui ha estat president de l'Espanyol durant els últims 14 anys, s'acomiada amb un discurs emotiu que ha pronunciat visiblement nerviós

Nuria García
2 min
Dani Sánchez Llibre assegura que la decisió de no seguir de president és meditada però l'espanyolisme creu que s'ha improvisat.

Cornellà de LlobregatDaniel Sánchez Llibre ha estat l'encarregat d'obrir la Junta General Extraordinària d'Accionistes de l'Espanyol. El president, que ja va anunciar que avui deixaria el càrrec, ha començat el seu discurs donant les gràcies a diverses personalitats, entre les quals hi havia l'alcalde de Cornellà, el de Sant Adrià i els tres secretaris d'esports de la Generalitat de Catalunya que han coincidit amb ell: Rafael Niubó, Anna Pruna i Iván Tibau.

L'encara president de l'Espanyol, visiblement nerviós, ha fet un repàs dels 14 anys de mandat. "Recordo un divendres al matí, sobre les 12, quan Condal em va trucar. "Dani, tinc un xollo per a tu", va dir-me. I després de rumiar-m'ho molt, vaig dir que sí i vaig entrar a la Junta. Primer vaig ser el responsable de voleibol femení", un esport que Sánchez Llibre no coneixia. "Després Lara em va dir que si volia portar el futbol base i li vaig dir que sí, amb tal de sortir d'aquell esport que no coneixia", ha explicat el president, que ha continuat explicant quan Lara el va fer vicepresident: "Jo vaig dir que no era l'home adequat per aquest càrrec, perquè a la meva família no es parlava de futbol".

Però al final, va acceptar-ho i va acabar sent el president del club blanc-i-blau. "Em feia molt de respecte i pensava que hi havia altres socis que s'ho mereixien més que jo", ha comentat, recordant el sopar en què va entrar dient que no seria president i va sortir, a altes hores de la matinada, dient que sí. "El club, aquells anys, estava en una situació molt greu, s'havia venut l'estadi i s'havia enderrocat", ha dit, i ha afegit: "L'any 2001, en Morlanes em va ensenyar aquests terrenys, i la història de l'estadi ja us la sabeu".

Daniel Sánchez Llibre també ha recordat l'esforç que va suposar inaugurar la Ciutat Esportiva. "És la nostra joia, molts socis i accionistes es passen per allà. L'any 2001 va suposar que l'Espanyol passés a tenir patrimoni", ha assegura, abans de dir que la inauguració de l'estadi va ser un dels millors moments de la seva vida.

Per a Sánchez Llibre, el millor dia va ser el dia que van guanyar primera la Copa del Rei l'any 2000: "Va ser quan més vaig gaudir. Vam guanyar la Copa i va ser el dia més feliç dels 14 anys que he estat aquí"."La final de la UEFA va ser magníficament bona, no ens mereixíem perdre-la, però per perdre-la havíem d'arribar, i allà érem". "A més, socialment, hem crescut. Sense els penyistes i la massa social, jo no hagués aguantat tants anys. Em sento més petit accionista i penyista que no president del club", ha afirmat Sánchez Llibre.

El pitjor dia va ser quan el van trucar per comunicar-li la mort del capità, Dani Jarque. "Va ser el pitjor dia, però el pitjor de tots amb diferència", ha assegurat, abans de recordar els finals de Lliga en què l'Espanyol es va jugar la permanència en l'última jornada.

El discurs ha acabat amb un llarg aplaudiment dels seus companys de junta i dels accionistes vers Sánchez Llibre.

stats