Espanyol
Esports Futbol 02/03/2013

Javier Aguirre: "La meva principal ocupació és la permanència"

L'entrenador de l'Espanyol ha analitzat el partit d'aquest diumenge contra el Valladolid

Efe
2 min
Javier Aguirre

Cornellà de LlobregatL'entrenador de l'Espanyol, Javier Aguirre, ha assegurat que "el partit contra el Valladolid és el més important perquè suposa una oportunitat enorme de tornar a sumar després d'una derrota, passar a un rival directe i allunyar-nos més dels llocs de sota".

El conjunt blanc-i-blau va perdre la jornada passada davant l'Atlètic (1-0) i la setmana "ha estat menys suportable. No ha estat agradable". "Però ens ha de doldre perdre, no podem acostumar-nos a això. No hi ha hagut abatiment a la plantilla, però sí hem corregit errors", ha afegit el preparador mexicà.

L'objectiu per a Aguirre és "aconseguir els 42 punts", que garantirien la permanència. L'entrenador no pensa més enllà i s'aferra constantment al "partit a partit". Per a això, assegurar els partits a casa és clau per al tècnic: "Cal fer de Cornellà un fortí, ho hem aconseguit però encara no és suficient".

Aguirre ha apuntat que és necessari "aconseguir tres o quatre victòries més per tenir, tant de bo, un tancament de campionat feliç i tranquil". "Hem de fer sentir a la nostra gent que tots anem de la mà per aconseguir un triomf i també un mateix objectiu", ha afirmat.

A nivell esportiu, l'entrenador ha assegurat que Wakaso "té les mateixes opcions de ser titular demà, s'ha entrenat molt bé i està molt fort". Sobre l'elecció entre Javi López i Mattioni per al lateral dret, "no tinc planejat alternar-los, ells competeixen durant tota la setmana pel lloc".

Sobre el Valladolid, Aguirre ha definit el seu rival com un equip "amb un estil de joc definit que els ha donat molt èxit, l'entrenador ha aconseguit mantenir la seva filosofia després d'ascendir, cosa que té molt de mèrit". "Sabem que vindrà a Cornellà a jugar a futbol amb les mateixes idees", ha explicat.

D'una altra banda, el mexicà ha valorat el seu futur a l'entitat, ja que acaba contracte al final de Lliga: "Sóc un tècnic al qual li agrada treballar, intimar amb els jugadors i viure el dia intensament. Respecto la institució i els seus projectes però la meva principal ocupació és la permanència".

stats