Esports Futbol 24/06/2021

Dos empats, tres classificacions

França, Alemanya i Portugal completen el quadre dels vuitens de final en una bona nit de futbol

À.G.
2 min
Cristiano Ronaldo celebrant un dels seus dos gols.

BarcelonaFrança, Alemanya i Portugal van completar ahir el quadre dels vuitens de final de l’Eurocopa en una bona nit de futbol. Dos empats, tres classificacions i molta emoció. Tant el partit entre Portugal i França, jugat a Budapest, com l’Alemanya-Hongria, disputat a Munic, van acabar amb empat a dos, de manera que la classificació del grup no va patir cap variació. Els francesos passen com a primers, els alemanys com a segons i els portuguesos com un dels quatre millors tercers. Entre aquests també es classifiquen la República Txeca, Suïssa i Ucraïna, i queden eliminades les seleccions de Finlàndia i Eslovàquia.

Un duel golejador entre Cristiano Ronaldo i Karim Bezema va marcar l’intens i igualat partit que França i Portugal van disputar a Budapest (2-2). El duel va ser de gran qualitat, igualat i ple d’emoció, el colofó perfecte per a l’anomenat grup de la mort.

El Puskás Arena Budapest es va vestir de gala per a un partit elèctric, que tant la campiona d’Europa com la campiona mundial van plantejar amb nivells de respecte i tensió similars. Portugal va obrir el marcador amb un gol de penal transformat per Cristiano Ronaldo, però França va saber capgirar el resultat amb dos gols de Benzema, un just abans del descans i l’altre just després. Cristiano, de nou de penal, va tornar a empatar el partit.

El capità de la selecció de Portugal va empatar les 109 dianes de l’iranià Ali Daei com a millor golejador de la història de les seleccions. Amb els dos penals marcats al Puskás Arena de Budapest contra França, el davanter portuguès va fer història.

El davanter portuguès, que es va convertir ahir en el màxim golejador sumant les fases finals d’Eurocopes i Mundials, va superar el rècord europeu com a golejador amb la seva selecció (84 gols) de Puskás durant Rússia 2018, i ahir va empatar el rècord mundial a l’estadi que porta el nom de la llegenda hongaresa que també va jugar amb la selecció espanyola. Puskás és el tercer màxim golejador de la història de les seleccions.

Goretzka evita l’eliminació

Alemanya, per la seva banda, les va passar magres contra Hongria (2-2). Un gol de Leon Goretzka al minut 83 li va donar un suat empat contra un rival heroic que es va avançar dues vegades en el marcador. L’equip entrenat per Joachim Löw es trobarà als vuitens de final de l’Eurocopa amb Anglaterra en un duel de gran dificultat i rivalitat històrica.

stats