Espanyol
Esports Futbol 08/07/2015

Hernán Pérez i Burgui, presentats: "L'opció que més m'agradava és l'Espanyol, l'any passat no em van deixar venir"

Roger Requena
3 min
Hernán Pérez i Burgui, durant la presentació amb el seu nou equip / RCD ESPANYOL

CornellàL'Espanyol ha presentat aquest dimecres les seves dues primeres incorporacions de cara al curs 2015-16, el jugador del planter del Reial Madrid Jorge Franco Alviz, conegut futbolísticament com a Burgui, i el paraguaià Hernán Pérez, que arriba procedent del Valladolid. Anteriorment havia jugat en el Vila-real i en l'Olympiacos grec. Tots dos arriben a cost zero. Per Burgui, a més, l'Espanyol tindrà una opció de compra de sis milions el primer curs, i el Reial Madrid, es guarda una opció de recompra de vuit milions el primer any, i de nou en el segon.

"Tenia diverses ofertes d'Espanya i de l'estranger, però només contemplava, i l'opció que més m'agradava, és l'Espanyol. Ja des de la temporada passada, que no em van deixar venir, volia jugar aquí", ha exposat Burgui, davanter nascut a Burguillos del Cerro fa 22 anys, que ha mostrat la seva "màxima il·lusió" per recalar en les files del conjunt blanc-i-blau. "No tinc cap vertigen, confio molt en les meves possibilitats. Ara toca treballar i mostrar-me al camp", ha afegit el jugador del planter blanc.

Burgui també s'ha referit a les opcions de l'Espanyol de cara a aquesta temporada, i ha plantejat objectius prudents, però alhora ambiciosos. "El primer objectiu serà la salvació, després ja anirem veient. Espero que puguem anar a Europa", ha plantejat. Sobre la seva posició al camp, ha explicat que ell ha jugat els darrers cursos "de mitjapunta per l'esquerra", però ha puntualitzat que es pot adaptar "a la posició on sigui de l'atac".

Hernán Asensio Pérez, per la seva banda, ha exposat que el que li ha fet decantar-se per l'Espanyol és "el club i l'afició". "Feia temps que mirava aquesta situació per venir aquí. Ho vaig fer bé al Valladolid i hauria de donar les gràcies al president per portar-me aquí", ha celebrat el jugador nascut a Fernando de la Mora, Paraguai, fa 26 anys.

A diferència de Burgui, Hernán Pérez s'ha mostrat molt afamat, i ha mostrat la seva ambició. "No demano que siguem primers, però almenys si jugar a Europa League o, si es pot, a la Champions. Sempre s'ha d'apuntar molt alt".

El que s'espera d'ells

"Estem molt agraïts a tots dos jugadors per haver vingut aquí. Han sigut dos jugadors que tenien moltes possibilitats d’anar a altres equips espanyols i de l’estranger", ha comentat el president Joan Collet sobre els dos primers reforços de l'Espanyol. "Busquem el màxim compromís, que l’actitud sigui excel·lent, i que donin el màxim rendiment", s'ha sumat el Director Esportiu Òscar Perarnau.

"Hernán és internacional i té bagatge a la lliga espanyola, no necessita adaptació, tindrà rendiment inmediat", ha explicat Perarnau, que ha destacat la polivalència del paraguaià: "Encara que sol començar des de l'esquerra, pot aportar verticalitat, ruptura, arribada, pot jugar a qualsevol posició de l’atac".

De Burgui ha explicat que "se li dóna una oportunitat de jugar a Primera, de demostrar les seves condicions", i de manera similar al que ha dit d'Hernán Pérez, també creu que és un jugador que es pot adaptar a diverses posicions: "Té regat, té gol, pot jugar a qualsevol posició de l'atac, encara que també sol jugar més des de l'esquerra".

Els reforços que falten

"La prioritat és un bon central, intentarem que hi hagi una bona competència", ha explicat Perarnau, que s'ha reafirmat en la idea que té el club de "mantenir la base de l'any anterior". El director esportiu ha acceptat que malgrat "tenim molts jugadors ofensius", l'objectiu del club és buscar un reforç que supleixi la baixa de Sergio García, "dins les possibilitats que tenim". A més, ha apuntat que hi ha diversos jugadors que ja estan "avisats que comencin a buscar equip".

El futur de Thievy, a l'aire

El president també ha valorat la situació de Thievy Bifouma. "Hi ha dos o tres temes calents, ens ha dit el representant. Jo li he transmès que avui el jugador ha d’arribar. Si no arriba avui, veurem la disciplina interna del club què fa amb ell", ha exposat contundent Collet, que espera que el seu futur es resolgui en breus.

stats