Esports Futbol 15/01/2016

La Curva nega que les pancartes fessin apologia de la violència o del sexisme

El principal grup d'animació de l'Espanyol defensa la seva actuació per crear un ambient "reivindicatiu" en resposta a la "campanya" destinada a "desprestigiar" l'afició espanyolista

Roger Requena
2 min
La nova normativa de la LFP separarà les grades d’animació, com La Curva, de la resta de l’estadi amb una tanca de metacrilat.

BarcelonaEl principal grup d'animació de l'Espanyol, La Curva RCDE, ha negat a través d'un comunicat que les pancartes exhibides durant el partit de tornada de vuitens de final a l'Estadi RCDE contra el Barça fessin apologia de la violència. La mesura arriba un dia després que el mateix club condemnés les pancartes en paraules del seu president, Joan Collet, qui va mostrar-hi rebuig i va demanar disculpes "a qui es pugui sentir ofès".

"Les pancartes exhibides no tenien una finalitat diferent de la de crear un ambient reivindicatiu en resposta a la ferotge campanya mediàtica duta a terme pels mitjans de comunicació afins al FC Barcelona, així com la mateixa entitat", afirma el grup, que considera que han intentat "menyscabar la dignitat moral i desprestigiar el bon nom de l'afició de l'Espanyol", exposa La Curva en el primer dels tres punts de què consta el comunicat. En el mateix punt, també es nega la voluntat de "fer apologia de la violència, la discriminació per raó de sexe o de raça", uns trets que poden ser punibles si així ho considera el Comitè d'Antiviolència, que estudiarà en els propers dies les pancartes i càntics exhibits en el tercer derbi.

En el segon punt, el grup d'animació intenta matisar el contingut de dues de les pancartes, les que fan referència explícita a Shakira, la parella de Gerard Piqué, i a Pau López. Sobre la primera, s'explica que "vol expressar que aquesta persona s'ha significat de forma àmplia i reiterada en el temps com a simpatitzant del RCD Espanyol de Barcelona i del Reial Madrid", alhora que es recorda que la cantant es va fer diferents fotografies amb els exjugadors Raúl Tamudo i Zinedine Zidane, actual tècnic blanc. El grup, a més, nega que la pancarta tingués cap intenció d'anomenar-la "prostituta ni de menyscabar la seva integritat o dignitat moral".

Respecte a la pancarta referent a la trepitjada de Pau López sobre Messi –"Pau López, el teu peu ens marca el camí"–, el grup també ha refusat que estigués encaminada a "fomentar activament ni passivament la violència" al camp, sinó que la seva intenció era "donar ànims al nostre porter", qui segons el grup va ser víctima d'una "campanya d'assetjament i enderrocament constant" per part d'alguns mitjans de comunicació.

Finalment, La Curva manifesta que sempre s'ha mostrat com un grup d'animació que refusa "qualsevol tipus de violència dins i fora de l'estadi i que la seva única finalitat és la d'animar l'Espanyol". Així mateix, el grup assegura que farà "autocrítica" per tal de millorar "els canals de comunicació que ens uneixen amb la resta d'afició, club i cossos i forces de seguretat per tal d'eradicar qualsevol comportament violent". Collet ja va advertir que el club prendria "les mesures oportunes" per tal que el principal grup d'animació recuperi "l'exemplaritat i referència en positiu".

stats