ESPANYOL
Esports Futbol 14/01/2016

L'Espanyol condemna les pancartes i anuncia mesures contra la Curva

El president Joan Collet demana disculpes "a qui s'hagi pogut sentir ofès" i avisa que prendrà les "mesures oportunes" per tal que no es torni a repetir un episodi similar

Roger Requena
4 min
La pancarta sobre Shakira que es va mostrar a l'estadi de l'Espanyol / TWITTER @FonsiLoaiza

Barcelona"Demanem disculpes a qualsevol persona que s'hagi pogut sentir ofesa, lamentem profundament i no compartim moltes de les expressions que es van dir a la grada", ha expressat de forma contundent el president de l'Espanyol Joan Collet, a través d'un video difós al web del club posterior a la reunió d'urgència que ha mantingut el Consell d'Administració del club blanc-i-blau aquest dimecres per analitzar internament l'exhibició de pancartes insultants sense el consentiment del club i la possible derivació cap a sancions per part del Comitè d'Antiviolència.

El màxim mandatari ha volgut recalcar que el club "no tenia constància del contingut de les pancartes ni de la seva existència". Collet ha reconegut sentir-se "enganyat" pel principal grup d'animació espanyolista, La Curva, donat que només els van fer constar la presència d'una pancarta on es feia referència a l'origen dels fundadors dels dos clubs. "No les podíem treure perquè no estaven fixes a cap lloc, s'exhibien i s'amagaven", ha justificat Collet, argumentant els motius de la no retirada de les mateixes. "Mai és aconsellable actuar durant el partit", ha afegit.

El president espanyolista també ha assegurat que prendran les mesures oportunes per tal que situacions com les viscudes al tercer derbi no es tornin a repetir. L'objectiu del club, ha insistit, és disposar d'una grada d'animació que recuperi "l'exemplaritat i la referència en positiu" de suport al primer equip espanyolista. "El que més greu ens sap és la imatge que s'ha donat en els últims dies del club i de l'afició, que sempre ha estat modèlica i exemplar", ha afegit Collet, que ha recordat que "mai hi ha hagut cap incident" on hagi estat afectada l'afició espanyolista. "No volem perdre la Curva, volem un grup d'animació com era abans, una referència d'animació i fidelitat dins de l'estadi i a tots els camps d'Espanya", ha completat.

El club s'exculpa i anuncia que prendrà mesures

El dirigent periquito també ha reiterat que el club va dur a terme una extensa "tasca de prevenció" per tal d'evitar que es produís qualsevol incident al tercer derbi. "Es va dir als mitjans, ens vam reunir amb gent de la Curva, de la Juvenil, de la Federació de Penyes, advertint de tot el que podia passar, i al final ha estat trist caure en algunes provocacions".

Segons ha pogut saber l'ARA, la Curva va elaborar les pancartes al mateix estadi entre el cap de setmana i el dilluns previ al tercer derbi, i les van guardar on acostumen a dipositar el material, en un habitacle propi del grup d'animació dins l'Estadi RCDE que tant el club com la policia revisen abans de cada partit. L'any passat, els mossos van impedir l'exhibició d'unes pancartes en haver trobat diversos cúters. Aquest cop, però, els registres no haurien tingut en compte les pancartes que es desplegarien posteriorment. De totes formes, el club no tenia constància l'existència de pancartes insultants cap a jugadors ni les que feien referència a Shakira, ja que el grup d'animació només els va fer constar la que feia referència a l'origen dels fundadors de tots dos clubs.

Collet també ha explicat que el club revisarà "totes les actes, informes i documentació" que pugui recollir del Comitè d'Antiviolència per tal de "prendre les mesures oportunes" perquè els fets que es van produir "no es tornin a repetir". El president espanyolista també ha anunciat que demanarà informació relativa al partit d'anada dels vuitens de final de Copa al Camp Nou, que servirien per acreditar "tots els insults que vam rebre com a club i afició".

Els Mossos busquen els autors de les pancartes

El desconeixement de l'existència de les pancartes han comportat que, segons ha avançat Mundo Deportivo, els Mossos d'Esquadra hagin iniciat una investigació per tal de descobrir els responsables de l'autoria de les mateixes i com van burlar l'operatiu de seguretat. D'aquesta forma, els cossos policials haurien començat un procés informatiu d'uns fets que poden comportar sancions al club al vulnerar la Llei de l'Esport en matèria de comportament a les grades. L'informe seria elevat a la Direcció General d'Administració de Seguretat (DGAS), òrgan dependent de la Conselleria d'Interior de la Generalitat.

Javi López demana "passar pàgina"

Mentrestant, la plantilla blanc-i-blava ha volgut tancar els debats sobre la trilogia de derbis donant el primer pas per girar full i començar a treballar amb la mirada posada al següent partit de Lliga, diumenge a Getafe. "Ens hem de centrar en aquest partit, la Lliga és l'única competició que ens queda", ha comentat aquest dijous el capità Javi López, que ha demanat que "cal passar pàgina" i que la rivalitat dels derbis "es quedi en el que passi els 90 minuts al terreny de joc".

Qüestionat amb insistència sobre la polèmica amb les pancartes, el lateral va reconèixer que no coneix la fórmula per acabar amb aquest tipus d'incidents. "No sé com es poden eradicar les pancartes dels camps", ha explicat, derivant la responsabilitat als "organismes que treballen per això, cal preguntar-los a ells". Sobre la resposta del club, ha instat a esperar a conèixer la resolució del Comitè d'Antiviolència, que entrarà a estudiar el tema a petició de la LFP i podria imposar diferents sancions al club. Difícilment, però, aquestes es faran públiques abans de la setmana vinent.

El capità espanyolista no va voler mullar-se sobre si caldria condemnar o sancionar els fets viscuts al Gol Cornellà al tercer derbi, però si que va voler defensar el sentir general de la plantilla. "Des del primer derbi, tant als meus companys, com a mi com a l'afició i al club se'ns ha tractat injustament", ha lamentat.

stats