Espanyol
Esports Futbol 17/07/2015

Kiko Casilla: "Anar al Madrid és una oportunitat única per mi, no ho podia desaprofitar"

El porter, que firma per cinc temporades, torna al Reial Madrid, club on es va formar i que va deixar el 2007 a canvi de 6 milions

Roger Requena
3 min
Kiko Casilla

Barcelona"Anar al Reial Madrid és una oportunitat única per a mi, no la podia desaprofitar", ha comentat Kiko Casilla en la roda de premsa del seu comiat. El porter s'ha mostrat satisfet per l'acord al quan han arribat totes dues entitats. "A vegades val la pena patir, llavors ho valores més. Estic molt agraït al president i al club per com ha anat tot. Demano que la gent entengui la meva situació", ha explicat.

"L'etapa d'Iker Casillas allà ha acabat perquè ell ho ha decidit, ara em toca a mi aprofitar aquesta oportunitat. Vaig amb l'il·lusió d'un nen petit, la mateixa amb la que vaig marxar cap allà quan tenia 14 anys", ha destacat el porter. "És una pèrdua molt important que no esperàvem aquest estiu. És una baixa inesperada. Li desitjo tota la sort", ha explicat Joan Collet, que ha puntualitzat que fins aquest mateix divendres no han tancat l'operació.

Viatja primer a Madrid, i després a Austràlia

Kiko Casilla no viatjarà aquest dimarts amb la resta de companys a Àustria, on l'Espanyol disputarà dos partits amistosos de pretemporada, després que el club blanc-i-blau i el Reial Madrid han arribat a un acord per al seu traspàs, valorat en uns 6,5 milions d'euros. L'operació per incorporar cedit el jove migcampista Marco Asensio es tractarà en els propers dies. El d'Alcover, que firma per a les cinc pròximes temporades, s'unirà en les properes hores a la gira de pretemporada que es troba realitzant el conjunt blanc per Austràlia després que el Madrid ha augmentat la seva proposta, inicialment de quatre milions, cap als poc més de sis. El porter compleix així el desig de donar un salt endavant en la seva carrera, després de vuit cursos a l'Espanyol que li han servit per ser internacional amb la selecció estatal.

La proposta satisfà en part les pretensions de l'Espanyol i el seu president, Joan Collet, que en la darrera setmana havia explicat que considerava que l'oferta de quatre milions per Casilla significava "valorar poc al porter", i que per aquest preu no negociaria cap traspàs. Les urgències del conjunt blanc-i-blau venen per la necessitat de fer front al deute d'uns deu milions d'euros a Hisenda, un pagament que s'ha de resoldre en els propers mesos. La clàusula del porter era de 20 milions, però com que la meitat dels drets pertanyien al Madrid, el club blanc el podia incorporar per deu, encara que l'acord s'ha tancat en una mica menys de la meitat.

Criat al Nàstic, format al Madrid

El porter, de 28 anys, tornarà al conjunt blanc, on es va formar des de l'edat de cadet fins al Reial Madrid Castilla, del 1999 al 2007, quan va firmar per l'Espanyol. Abans, però, s'havia criat al planter del Gimnàstic de Tarragona. L'equip blanc-i-blau, propietat del 50% dels seus drets fins aquest divendres, el va cedir dos cursos al Cadis (2008-09) i al Cartagena (2010-11) a causa de la falta de minuts en ser eclipsat per altres porters com Carlos Kameni o Cristian Álvarez.

En tornar de la seva segona cessió, al Cartagena, Casilla es va fer un lloc en el primer equip de l'Espanyol a partir de mitjans de la temporada 2011-12, quan va passar de la banqueta a lligar, de forma consecutiva, setze partits com a titular. El primer d'ells va ser en un derbi a Cornellà, a causa d'una lesió de Cristian Álvarez. La temporada següent, la 2012-13, va disputar 21 partits en lliga. De nou, Álvarez va començar com a primer porter, però Casilla li va guanyar el lloc a mitjans d'any, altre cop contra un dels dos grans, ja que la seva primera titularitat en lliga en aquell curs va ser contra el Reial Madrid a mitjans de desembre. Des de llavors, els dos cursos següents, Casilla ho va jugar gairebé tot, sent ja el titular a la porteria. Les dues últimes temporades ha jugat 37 partits en lliga.

En total, amb l'Espanyol ha disputat 126 partits en què ha encaixat 161 gols. A l'espera d'un recanvi de garanties (sona el mexicà del Màlaga Ochoa), serà Pau López l'encarregat de defensar una porteria que en els últims anys han ocupat jugadors del nivell de Javier Urruticoechea, Thomas N'Kono, Toni Jiménez, Carlos Kameni, Gorka Iraizoz o el propi Casilla.

stats