Esports Futbol 20/09/2013

L'Espanyol inicia la temporada amb 2.257 socis menys que l'any passat

El club blanc-i-blau atribueix el descens de socis a la crisi econòmica però no evita l'autocrítica

Efe
2 min

Sant Adrià de BesòsL'Espanyol ha experimentat un descens del nombre de socis respecte de l'inici de la temporada passada –2.257 socis menys–, una baixada que el club atribueix principalment a la crisi econòmica, segons ha explicat el portaveu de l'entitat, Rafael Entrena.

Aquest curs arrenca amb 26.879 abonats, davant dels 29.136 de l'inici de l'anterior. "Hem comptabilitzat 1.500 altes i 2.500 baixes confirmades, a més de mil socis (no inclosos en aquests càlculs) que encara no han renovat ni han donat una resposta, i n'esperem recuperar alguns", ha explicat.

"El descens està en la línia de tots els clubs de Primera. Ho valorem com una conseqüència de la greu crisi econòmica", ha apuntat Entrena. El directiu, no obstant això, no ha evitat l'autocrítica: "Que sigui per això no vol dir que no hi hagi reflexió ni crítica. Potser no n'hem estat capaços, però no ens resignem". En aquest sentit, Entrena no s'ha aventurat a augurar l'evolució de les xifres. "Seria una mica frívol fer estimacions. El que hem de fer és treballar. No sé quin és el nostre fons, esperem que sigui aquest. Però amb la crisi hi ha moltes coses prescindibles, i el futbol és una d'elles", ha comentat.

Ciutat Esportiva Dani Jarque

D'altra banda, l'Espanyol ha anunciat que el pròxim dia 21 d'octubre s'oficialitzarà el nou nom de la Ciutat Esportiva, batejada com Daniel Jarque, capità de l'Espanyol mort l'agost del 2009. La data no és casual, ja que el 20 d'octubre del 2002 va ser el dia del debut a Primera de Jarque com a jugador blanc-i-blau.

"Serà un acte carregat de simbolisme. Va ser un futbolista que va créixer amb nosaltres, es va fer un forat a l'equip, va arribar a ser capità i ara és un símbol de l'entitat", ha subratllat Entrena, que ha insistit que tot el Consell coincideix que la Ciutat Esportiva "no pot tenir un nom millor".

Finalment, durant el partit contra el Getafe l'Espanyol lliurarà a l'exjugadora del Femení Lara Rabal –retirada per lesió– l'escut d'or i brillants. "Volem agrair-li tota la seva trajectòria. Ha estat emblemàtica", ha conclòs el portaveu.

stats