Espanyol
Esports Futbol 11/05/2014

L'Espanyol en té prou amb un punt contra l'Osasuna (1-1)

Els periquitos s'avancen en el marcador amb un gol de Colotto però Acuña empata abans del descans. L'empat permet els blanc-i-blaus sumar els desitjats 42 punts i salvar-se matemàticament

N.a.
Els jugadors de l'Espanyol celebren el gol contra l'Osasuna

BarcelonaDurant tota la temporada, l'Espanyol tenia un objectiu clar. Claríssim: sumar 42 punts. És el llistó que tots els càlculs preveien que asseguraria la permanència a Primera i, finalment, són els punts que l'han acabat de confirmar. Contra l'Osasuna, els blanc-i-blaus han pogut fer el salt per sumar-los després d'un empat a un que deixa pràcticament descendit els navarresos. Colotto ha avançat els locals després d'un córner però Acuña ha empatat a les portes del descans.

Des del començament, l'Espanyol s'ha apoderat del pes del partit. Ha hagut d'assumir la possessió de la pilota davant un Osasuna prudent però agressiu. Tot i el domini, els periquitos no han acabat de tenir ocasions clares de gol i, de fet, l'1-0 ha vingut després d'una greu errada del porter Andrés. El porter navarrès no ha sabut blocar una centrada de Javi López des de la dreta i ha deixat una pilota solta a l'àrea que Sergio García ha rematat de cap. Un defensa ha evitat el gol, refusant a córner. En aquest mateix servei de cantonada, Colotto, lliure de marcatge, ha obert el marcador.

Amb el marcador en contra, l'Osasuna ha hagut d'intensificar la seva proposta i ha avançat línies. Un xut llunyà ha sigut el primer avís dels visitants, que començaven a inquietar la porteria de Kiko Casilla. El porter blanc-i-blau, a més, ha vist com en l'última acció del primer temps, Acuña s'avançava a l'àrea per rematar des del terra i amb la punta de la bota una falta picada des de la frontal.

L'1-1 era perillós per a l'Espanyol, que ha intentat reaccionar en la segona meitat, una part que s'ha mogut al ritme de la primera. L'Espanyol ha tingut poca claredat amb pilota i l'Osasuna ha hagut d'anar prenent riscos a mesura que avançava el xoc. Conscient d'això, Aguirre ha donat entrada a Jhon Córdoba per mirar d'activar una millor opció de contracop, però tampoc d'aquesta manera s'ha pogut assegurar el triomf.

Amb maduresa i seny, l'Espanyol ha gestionat el resultat, sense deixar d'intentar mai el 2-1 que li donés tranquil·litat, però sense descuidar-se defensivament contra un Osasuna desesperat però amb poc 'punch'. L'estratègia i els xuts des de la distància han sigut el poc argument ofensiu d'un equip que pràcticament s'ha acomiadat de Primera a Cornellà-El Prat.

A tres minuts del final, Aguirre ha pogut regalar un emotiu comiat a Joan Capdevila davant l'afició. El lateral esquerre acaba contracte el 30 de juny i s'està plantejant retirar-se del futbol professional.