Espanyol
Esports Futbol 03/05/2014

L'Espanyol tampoc concreta la permanència a Valladolid (1-0)

Els blanc-i-blaus perden a Zorrilla, en un partit que desencalla una fuetada de Rukavina al minut 20

Sergio García lamenta una ocasió fallada a Valladolid

BarcelonaL'Espanyol segueix sense acabar de sumar el punt que necessita per concretar la seva permanència a Primera. No perilla. Però la calculadora no abandona la maleta en cada jornada. D’una disputa aèria en un servei de banda, el Valladolid ha trobat la millor jugada d’atac per construir tres punts que li poden valer la salvació, quan Rukavina ha engaltat un xut sec i ras que ha sorprès Kiko Casilla, impotent en l’estirada. Malgrat que el gol ha arribat al minut 20, l'equip d'Aguirre no ha sabut desfer l'1-0 davant un rival que ha acabat defensant-se amb tot. L'expulsió de Pizzi per doble amonestació ha complicat encara més la remuntada d'un Espanyol que allarga a sis les jornades que fa que no guanya.

Els blanc-i-blaus han sortit decidits a trencar la mala ratxa, a fer oblidar el desastre de l’Almeria. Sergio García, regirant-se a les portes de l’àrea, ha posat a prova el porter Jaime en el primer minut de joc. Poc després ha sigut Pizzi, després d’una bona acció d’Álex, l’encarregat d’anunciar les intencions de victòria dels periquitos. Però l’energia visitant ha anat diluint-se, i fins i tot Manucho, amb un remat de cap, ha obligat Kiko Casilla a treure una mà per evitar el primer gol del partit.

Quan el partit s'ha endinsat en una fase més tranquil·la, ha arribat l’acció decisiva del xoc, un servei de banda llarg que ha deixat un refús a la frontal de l’àrea que Rukavina no ha desaprofitat. L’obús del lateral ha anat directe a porteria. Imparable.

L’Espanyol ha intentat mantenir la línia amb què havia començat i, ben entrada la primera meitat, Fuentes ha fregat l’empat amb una centrada-xut que s'ha enverinat fins a fregar el travesser.

En la segona meitat i després dels retocs d’Aguirre, amb l’entrada de Córdoba i Lanza (que ha intentat l'1-1 amb un xut amb rosca que ha marxat desviat per poc), l’Espanyol ha insistit, assumint el pes del partit, mirant de trobar esquerdes per salvar un punt. L’únic que necessita per concretar l’objectiu. Tot i posar-hi l’ànima, les urgències del Valladolid han sigut més fortes i allarguen la dinàmica inestable dels blanc-i-blaus.