ESPANYOL
Esports Futbol 17/02/2013

L'Espanyol suma tres valuosos punts contra el Betis gràcies a un gol de Sergio García (1-0)

Cinquè triomf consecutiu a Cornellà-el Prat d'un Espanyol que ha controlat pràcticament tot el partit i ha demostrat una gran solidesa defensiva

Nuria García
Els jugadors de l'Espanyol celebren el gol de Sergio García contra el Betis

BarcelonaL'Espanyol ha sumat tres valuosos punts davant del Betis. Els de Javier Aguirre, que han guanyat gràcies a un gol de Sergio García en els primers minuts, han controlat pràcticament tot el partit i han estat molt sòlids en defensa per evitar que el Betis els creés gairebé cap oportunitat clara de gol. Els blanc-i-blaus han sumat per tercera jornada seguida els tres punts i, a més, han ampliat a cinc la ratxa de partits guanyats a Cornellà-el Prat de manera consecutiva.

L'Espanyol ha aconseguit avançar-se en el marcador amb un gol de Sergio García. Capdevila ha centrat i després que Stuani toqués la pilota de cap, Sergio García ha fet un control a la frontal i ha superat el porter del Betis amb un xut ajustat al pal.

El gol però ha esperonat els visitants i el Betis ha estirat línies a la recerca de l'empat. Els andalusos s'han fet mica en mica amb el control de la pilota, però l'Espanyol, ben atent i molt sòlid en defensa, no ha concedit cap ocasió. Beñat ha estat a punt de fer l'empat –i d'haver entrat, hauria estat un gol olímpic– en un córner que ha enviat al travesser.

Quan ja s'havia superat la mitja hora de partit, l'Espanyol ha demanat penal després que en una lluita entre Campbell i Mattioni, el jugador blanc-i-blau caigués a dins de l'àrea i tot just un minut més tard, els mateixos protagonistes, a l'àrea contrària, feien que el Betis també reclamés penal, tot i que la caiguda era fora de l'àrea.

Abans del descans, el Betis ha pressionat amb insistència però l'Espanyol no ha perdut la concentració en defensa i ha pogut marxar als vestidors amb avantatge en el marcador.

A la segona part, Víctor Sánchez, en un mà a mà amb Adrián, ha estat a punt de fer el segon després d'una caiguda de Stuani a dins de l'àrea que l'àrbitre no ha considerat penal (min 57). Amb el pas dels minuts, els de Javier Aguirre han anat apropant-se a la porteria d'Adrián i Víctor Sánchez, des de la mitja distància, ha provat sort, però el seu xut no ha trobat rematada. Tot i no gaudir d'ocasions excessivament clares, l'Espanyol controlava el partit i el Betis pràcticament no ha inquietat la porteria de Kiko Casilla durant la segona part.