Espanyol
Esports Futbol 10/02/2013

L'Espanyol més madur goleja l'Athletic a La Catedral i allarga la ratxa d'Aguirre (0-4)

Els blanc-i-blaus tiren d'efectivitat per deixar el descens a vuit punts. Els golejadors han sigut Héctor Moreno, Víctor Sánchez, Stuani i Verdú

BarcelonaL'Espanyol ha aconseguit aquest diumenge una victòria importantíssima en un camp històric, San Mamés. Un camp que, a més, no tornarà a trepitjar perquè a partir de la temporada que ve, l'Athletic jugarà en un estadi nou. A La Catedral els periquitos han golejat un innocent Athletic que ha desaprofitat les seves ocasions inicials i ha acabat superat per un Espanyol pràctic i efectiu.

Kiko Casilla ha sigut el millor dels blanc-i-blaus, especialment en els primers 20 minuts de partit. El porter català ha salvat el seu equip en un mà a mà amb Susaeta, una rematada d'Aurtenetxe després d'una falta lateral i d'una acció d'Ander Herrera. L'Espanyol, que pràcticament no havia trepitjat l'àrea basca, ha tret petroli d'una falta picada amb precisió per Simao per avançar-se en el marcador. Héctor Moreno, de cap, ha rematat la centrada del portuguès per fer el 0-1.

El gol ha deixat grogui els locals i ha esperonat els visitants, que s'han sentit encara més sobris en defensa i més segurs en atac, tot i tenir un pla molt bàsic, amb Sergio García movent-se en punta gairebé en solitari. L'estratègia ha funcionat, sobretot per la poca capacitat de l'Athletic de transformar en control el seu domini de la possessió.

Després del descans, l'Espanyol ha marcat dos gols consecutius que han acabat de tancar el partit. Víctor Sánchez, després d'una paret a la frontal de l'àrea, s'ha anticipat a Gorka per marcar el 0-2 a porteria buida. Un minut més tard, Stuani ha rematat dins l'àrea petita una centrada mil·limètrica de Víctor Álvarez per sentenciar. Encara quedava mitja hora de joc però

Els d'Aguirre han gestionat amb maduresa l'avantatge i, fins i tot, han sigut capaços d'ampliar el resultat amb un últim gol, obra de Verdú. El migcampista ha aprofitat un penal comès per Laporte sobre Víctor Álvarez, tot i que Gorka li ha aturat el primer llançament.

El 0-4 permet a l'Espanyol sumar la segona victòria fora de casa de tota la temporada i 28 punts que el situen vuit per sobre del descens. A més, fan que la ratxa de Javier Aguirre s'allargui i siguin cinc les jornades consecutives que l'equip no perd un partit. Dels últims deu, de fet, només ha ensopegat en un cas i acumula cinc victòries i quatre empats.