Futbol Català
Esports Futbol 20/04/2011

L'Europa es conjura per guanyar els darrers quatre partits mentre sol·licita una reunió arbitral

La darrera vegada que l'Europa va necessitar sumar els darrers dotze punts per jugar la promoció d'ascens, l'equip escapulat va aconseguir finalitzar quart

àngel Garreta
1 min
Cano, primer dels expulsats de l'Europa el passat diumenge

BarcelonaEl Comitè de Competició, actuant en conseqüència amb el redactat de l'acta arbitral del partit Europa-Vilanova de diumenge passat, ha sancionat amb un partit els expulsats graciencs Àlex Cano, Ivan Álvarez i Guillem Parres. La directiva de l'Europa, per la seva banda, presentarà recurs a la segona targeta groga d'Álvarez i Parres amb les imatges de BTV com a reforç i un vídeo complementari de la mateixa cadena on es mostren les diferents actituds fora de lloc de l'arbitratge de Francesc Galan Baró. La seva nefasta actuació ha causat indignació en tots els estaments del club europeista.

Els responsables de l'entitat escapulada han sol·licitat també una reunió amb el Comitè d'Àrbitres per comentar l'actuació no només de Galan Baró, sinó de les produïdes en anteriors partits i que, en els darrers temps, han influït negativament en la lluita de l'equip del Nou Sardenya per assolir una de les quatre places del play-off.

Conjura social i esportiva per lluitar fins al darrer dia

L'afició de l'Europa, ferida en l'orgull per l'arbitratge de diumenge, ha omplert les xarxes socials de missatges de convenciment de la disputa de la promoció d'ascens, apel·lant a positivitzar la ràbia per tal de fer un ple de punts i sumar els 12 de 12 en joc fins al final de la lliga. De fet, les dues vegades a la història que els europeistes van necessitar fer quatre triomfs de quatre partits per disputar diferents promocions d'ascens ho van aconseguir. La primera, la temporada 62/63, aconseguint finalment pujar a Segona A i disputar durant cinc anys seguits els campionats de la divisió de plata. La darrera, la temporada 00/01, precisament la del darrer play-off escapulat.

stats