Futbol
Esports Futbol 27/07/2015

Francesco Bardi: "L'Espanyol és un club amb gran prestigi, espero ser titular"

El porter arriba com a cedit de l'Inter de Milà amb una opció de compra de 2,5 milions d'euros

Ara
3 min
Bardi ha estat presentat com a nou jugador de l'Espanyol / RCD ESPANYOL

BarcelonaFrancesco Bardi, el porter escollit per suplir Kiko Casilla, ha estat presentat aquest dilluns com a nou jugador de l'Espanyol. Arriba com a cedit procedent de l'Inter de Milà, amb una opció de compra de 2,5 milions. L'Inter es guarda una opció de recompra pels dos següents anys, si el compra l'Espanyol, per valor de 4 milions d'euros. "Sóc aquí per ajudar al club. Espero agraïr la confiança que el club ha posat en mi. Espero ser titular", ha explicat Bardi en la seva presentació.

"He vingut aquí amb moltes ganes i molta força per treballar cada dia", ha afegit el porter, que ha comentat que ha elegit la proposta de l'Espanyol perquè "és un gran club amb gran prestigi, que no té res a envejar a ningú. El considero un dels equips 'top'". El jove porter ha deixat clar que ve a competir amb Pau López: "El meu objectiu és fer-me valer aquí", ha exposat, i ha mostrat les seves ganes per treballar amb l'actual preparador de porters blanc-i-blau: "Em sento feliç de poder treballar amb N'Kono, és un gran professional que ha fet història, estic al corrent del que ha fet."

"Pretenem que hi hagi una competència sana a la porteria, tant amb el Pau com amb el Francesco. Sabem que són joves. Ell té experiència a la Serie A i B, sap que Pau té confiança i el seu rendiment va ser molt positiu", ha destacat el director esportiu Òscar Perarnau, que ha apuntat que al llarg d'aquest any decidiran sobre si afronten la compra del porter, i què fan amb els altres porters del filial.

L'italià, de 23 anys, ha jugat cedit per l'Inter de Milà a diversos equips italians els últims anys, des que els milanesos el van fitxar el 2011. L'Espanyol competia amb la Reial Societat i altres conjunts europeus per la seva incorporació, i finalment ha aconseguit fer-se amb els seus serveis gràcies a la bona relació que manté el club blanc-i-blau amb els milanesos, que en els últims anys ja els havien cedit homes com Coutinho o Longo.

En aquest sentit, el president Joan Collet s'ha mostrat satisfet de la bona relació que mantenen amb l'Inter. "Agraeixo les facilitats que ens ha donat l'Inter en els últims anys, que ens ha deixat jugadors. Tot i que ells tenien altres propostes, i ens ho hem hagut de guanyar", ha comentat. En el cas que s'efectui la compra, ha afegit Collet, l'Espanyol ja ha pactat amb el jugador les condicions contractuals, que serien pels seus quatre anys.

Bardi, que el curs passat va jugar 11 partits al Chievo Verona on va encaixar 18 gols, haurà de lluitar per la titularitat amb el també jove Pau López, després de la marxa de Kiko Casilla al Reial Madrid, en la que serà la seva primera experiència professional fora d'Itàlia. Format a Livorno, va debutar a la Serie A amb 18 anys, i l'Inter el va fitxar el 2011. Des de llavors, ha estat cedit dos cursos al Livorno, un al Novara i un altre al Chievo, on no va tenir la continuïtat que ara buscarà al conjunt espanyolista.

Un central i un davanter

Òscar Perarnau, també s'han referit als moviments que ha d'afrontar l'Espanyol les properes setmanes. "Estem volcats en la posició de central i davanter, com a mínim, i no descartem reforçar alguna altra posició, Treballem amb responsabilitat perquè l'equip sigui competitiu i equilibrat", ha explicat Perarnau, que ha deixat la porta oberta a noms més enllà dels comentats els últims dies, com Gerard Moreno o Jonathas. "Tenim molts noms. Intentem treballar amb discreció, ja que si no surten aquests noms als mitjans, per nosaltres millor. Tenim molt clars els perfils que busquem", ha conclòs.

Expedient obert a Thievy

Sobre el cas Thievy, s'ha pronunciat Joan Collet de forma contundent, assegurant que ja han iniciat els tràmits per obrir un expedient sancionador al jugador, que encara no s'ha presentat en cap entrenament. "Quasi cada dia he anat parlant amb els representants. L'únic permís que tenia era de 48 hores per decidir si acceptava una oferta, i ja va passar. Li hem enviat faxs i tot tipus de missatges, ja li hem obert expedient, arribarem fins on faci falta", ha defensat Collet, que ha avançat que ha parlat amb el sindicat de jugadors per exposar-los la situació que viu el club. "Hem posat l'AFE al corrent del que està passant. Ell està convocat als entrenaments de tots aquests dies. De moment, tindrà fitxa aquí, i s'haurà d'entrenar amb nosaltres".

Collet també ha deixat clar que ni jugador ni club han volgut acceptar algunes propostes rebudes. "Hi ha hagut alguna opció de traspàs que se li ha plantejat i ell no ha volgut. També teníem alguna opció de cessió que el club no ha acceptat", deixant clara la postura del club, que és de vendre i no cedir al jugador.

stats