Futbol Femení
Esports Futbol 10/04/2011

L'Espanyol posa peu i mig a la final de la Superlliga després de remuntar contra el Barça (1-2)

Als trenta segons de joc, Corredera ha obert el marcador a favor del Barça. Un penal rigorós sobre Erika ha permès Vero empatar abans del descans i la pròpia Vero ha culminat la remuntada al 84'

Les jugadores de l'Espanyol celebren el segon gol de Vero.

Sant Joan DespíLes noies d'Óscar Aja han celebrat la victòria contra el Barça com si fos mitja lliga. Perquè, de fet, ho era. En un partit trampa (el Barça només es jugava millorar la classificació i acabar quartes), l'Espanyol ha estat a punt de complicar-se la classificació com a finalista de la Superlliga, perquè el Rayo ha aconseguit derrotar a casa a l'Athletic per 4-2 i apurar fins la darrera jornada les opcions d'entrar a disputar el títol.

Faltarà una jornada, però després dels tres punts sumats aquest migdia, l'Espanyol depén d'ell per sentenciar la classificació. Jugarà diumenge vinent contra el Prainsa a casa, un Prainsa que ha derrotat 6-3 al Sant Gabriel.

Les periques, però, han hagut de suar i molt per derrotar el conjunt de Xavi Llorens, que ha sortit molt intens, decidit a acabar la fase regular a casa amb un triomf davant l'etern rival. Corredera ha aprofitat un error defensiu per trepitjar àrea i sorprendre Mariajo, posant l'1-0 quan encara no s'havia arribat al primer minut de joc.

L'Espanyol ha passat deu minuts apurat darrere, amb el Barça abocat a l'atac. De mica en mica, però, les periques s'han fet amb la pilota i han fet recular les blaugranes, que han perdut el punch de l'inici. Les visitants han tingut alguna ocasió, de còrner, o amb alguna acció individual d'Erika o Vero, però no han trobat espais davant l'espessa defensa local. De fet, només un penal ha pogut desencallar el primer temps. Una empenta per darrere sobre Erika dins l'àrea ha sigut considerada penal i Vero l'ha transformat al minut 40 per marxar al descans amb 1-1.

A la represa, el partit s'ha igualat. Ni Barça ni Espanyol han fet un pas endavant, conservadors i prudents. S'ha repartit la possessió, però sense profunditat. Han anat passant els minuts (mentre arribava la informació que el Rayo estava guanyant el seu duel contra l'Athletic) i, quan semblava que el partit acabaria amb empat, ha arribat el gol de Vero. La gallega ha caçat una pilota entre línies i ha perforat amb un hàbil eslàlom la defensa del Barça per definir davant Ràfols. Era el minut 84' i l'Espanyol es situava líder a falta d'una jornada.

Dependrà de si mateix per completar la primera part de l'objectiu de la temporada: jugar la final de la Superlliga. El segon és guanyar-la. Encara falta.

Barça: Ràfols; Laura, Meli, Ani, Melanie; Unzué (Carol 65'), Montse, Noe; Corredera (Leila 69'), Elba, Olga (Lilo 78')

Espanyol: Mariajo; Ane (Sandra, 85'), Torrejón, Lara (Alexia 60'), Pereira (Sonia 68'); Vanesa, Meseguer; Erika, Monforte, Willy (Kenty 85'); Vero

Gols: 1-0, Corredera 1'; 1-1 Vero 40'; 1-2 Vero 84'

Àrbitre: Ha amonestat a Unzué (15'), Lara (36'), Monforte (78'), Erika (82'), Vilanova (86') i Meseguer (88').