Futbol
Esports Futbol 28/10/2022

El futbolista valencià Pablo Marí es recupera després que ha estat apunyalat en un centre comercial

El central del Monza, equip de la Serie A italiana, ha passat pel quiròfan i estarà entre dos i tres mesos de baixa

Carlos Ticó
2 min
Pablo Marí

BarcelonaGros ensurt a la Serie A. Pablo Marí, jugador valencià del Monza (de la Primera Divisió italiana) i ex del Gimnàstic de Tarragona va ser apunyalat dijous en un centre comercial de Milà. L'agressió va afectar quatre persones més. Tres van sortir-ne ferides i una altra, un empleat del centre que va resultar en un estat més greu, va acabar morint. El jugador anava de compres amb la seva parella i el seu fill.

Diversos mitjans italians han informat que l'agressor es diu Andrea Tombolini, un home de 45 anys amb problemes mentals –sense historial violent– que va agafar un ganivet d'una prestatgeria del supermercat Carrefour del mateix centre comercial i va començar a atacar les persones que tenia a prop, entre elles el futbolista. L'incident es va produir cap a les 18.30 h.

El defensa va ser traslladat a l'Hospital Niguarda de Milà, on aquest divendres al matí ha estat operat amb èxit de les ferides de ganivet que tenia l'esquena i que haurien pogut ser més greus, segons ha indicat l'agència ANSA. El conseller delegat del Monza, Adriano Galliani, i l'entrenador del primer equip, Raffaelle Palladino, l'han visitat a l'hospital —on es quedarà, encara, de tres a quatre dies en observació— per tenir constància de primera mà de l'estat del jugador. El mateix hospital ha emès un comunicat dient que el jugador estarà de baixa de dos a tres mesos.

Pablo Marí es troba bé i el Monza demana ajornar el pròxim partit

El futbolista ha publicat un comunicat des de l'hospital que tranquil·litza i anima els seus companys, amics, família i seguidors: "La meva família i jo volem comunicar que afortunadament estem tots bé malgrat les circumstàncies, i agraïm tots els missatges de suport i afecte que estem rebent", diu Marí en un post d'Instagram. A més a més, va voler recordar les altres persones afectades: "Volem enviar el condol i tota la nostra força als familiars i amics de la persona morta, i desitgem de cor que totes les persones ferides es recuperin com més aviat millor".

La notícia ha alarmat els companys de Marí, i Adriano Galliani, delegat del club, ha demanat ajornar el següent partit, davant el Bolonya —que estava programat per dilluns—. Marí no està en estat greu gràcies a l'èxit de l'operació, i ell mateix ha compartit amb Galliani que la situació podria haver estat molt pitjor: "Vaig tenir sort". La punyalada que va patir va ser prop del pulmó, però no va arribar a impactar en aquest òrgan.

L'exjugador Massimo Tarantino va reduir l'agressor

Massimo Tarantino (51 anys), exjugador d'equips com l'Inter de Milà o el Nàpols i actual director esportiu de l'SPAL de Ferrara, va fer saber que va ser ell qui va atrapar i desarmar l'autor de l'atac: "L'agressor cridava i corria. He sigut un heroi? No he fet res...", explicava Tarantino.

Per la seva banda, Carrefour ha emès una nota que expressa "la seva màxima proximitat als empleats i clients involucrats en l'atac i a les seves famílies". A més, ha assegurat que va trucar a la policia tan de pressa com va poder i per donar la primera informació que l'atacant havia estat reduït. Per últim, la cadena ha activat "un servei de suport psicològic per a tots els empleats directament o indirectament involucrats en l'incident".

stats