Futbol Femení
Esports Futbol 31/07/2011

Un gol de la periquita Alba Pomares permet Espanya revalidar el títol de campiona d'Europa sub-17

Al temps afegit i després d'una brillant jugada i millor assistència de la castellonenca Gemma Gili, la davantera de l'Espanyol ha superat la portera francesa amb un bon xut per donar el títol a la selecció de Jorge Vilda

Natalia Arroyo
2 min
La periquita Alba Pomares celebra el seu decisiu gol en la final.

BarcelonaEren les favorites. I no han fallat. Les noies que dirigeix Jorge Vilda i amb quatre catalanes com a titulars, han tornat a proclamar-se campiones d'Europa en categoria sub-17 després de guanyar 1-0 a França gràcies a un gol d'Alba Pomares sobre el temps reglamentari de la final disputada a Nyon, Suïssa.

En una final amb molts nervis i cert conservadorisme, el toc d'Espanya s'ha acabat imposant a la verticalitat francesa, tot i que les bleues han tingut alguna acció al contraatac que ha fet perillar el títol per a les espanyoles, més imprecises del que en elles és habitual. Quan semblava que el partit s'hauria de decidir des dels onze metres, Gemma Gili s'ha inventat una jugada fora de l'àrea, remenant, trepitjant la pilota i assistint d'esperó Alba Pomares que, àgilment, s'ha tret un xut centrat però fregant el travesser, que no ha pogut aturar la portera francesa.

El gol ha fet embogir les jugadores espanyoles perquè només faltaven segons per acabar el partit. Sense temps per a més, Espanya ha tornat a alçar-se amb la copa i consoliden el bon moment del futbol base espanyol.

Espanya havia accedit a la final amb contundència i havent golejat Islàndia (4-0) en semifinals, mentre que les franceses venien d'una agònica tanda de penals contra Alemanya després d'empatar a dos.

Fitxa tècnica

Espanya: Noelia Gil; Ivana Andrés, Laura Gutiérrez, Raquel Carreño (Celia Jiménez, 40’), Nuria Mendoza; Gema Gili Marina García, Claudia Barea, Alba Pomares, Alexia Putellas i Raquel Pinel (Silvia Pereira, 76’). Entrenador: Jorge Vilda.

França: Solène Durand; Sarah Huchet, Marina Kerrache, Mbock Bathy Nka, Lydia Belkacemi, Léa Declerq, Sandie Toletti, Meryll Wenger (Clarisse Le Bihan, 79’), Claire Lavogez, Sophie Vaysse i Kadidiatou Diani (Mélodie Hurez, 35’) (Charlotte Lorgere, 54’). Entrenador: Francisco Rubio.

Gols: 1-0 (Alba Pomares, 80+1)

stats