Espanyol
Esports Futbol 15/09/2013

Una genialitat de Lanza dóna els tres punts a l'Espanyol a Granada (0-1)

El davanter ha colat per l'escaire una falta indirecta dins l'àrea a quinze minuts del final per trencar un empat sense gols

BarcelonaL'Espanyol segueix sumant amb seguretat. No falla. Fiable i treballador, l'equip de Javier Aguirre ha afegit tres punts més al caseller amb un triomf per la mínima al Nuevo Los Cármenes (0-1) contra un Granada que ha acabat desesperat. Amb l'arbitratge, però també ple d'impotència. Els andalusos, que han tingut alguna arribada perillosa sobretot a pilota aturada, no han trobat en cap moment la fórmula de superar l'espès entramat defensiu d'un Espanyol que ha tingut el partit sempre sota control.

No ho ha fet amb alegries ni espectacle. Però, sempre ordenat, l'Espanyol s'ha sentit fort i segur. Aguirre ha plantejat un triangle al mig del camp amb David López al darrere i Víctor Sánchez i Abraham com a interiors. La fórmula ha deixat un bloc blanc-i-blau que volia avançar en combinació, sense abusar del joc llarg amb què altres dies s'ha sentit segur.

Però no ha acabat de quallar l'aposta i al primer temps s'han vist ben poques ocasions. Tampoc ha patit en defensa l'Espanyol, tret d'un córner que Kiko Casilla ha estat a punt d'empassar-se. El porter ha hagut de treure de la línia de gol una pilota que amenaçava amb colar-se a la seva porteria.

Als deu minuts de la represa, Aguirre ha activat el pla B, donant entrada a Stuani per Abraham per recuperar el dibuix més habitual, amb doble pivot i mitjapunta. Això ha fet avançar l'Espanyol, però també ha animat el Granada. El partit s'ha apropat a les àrees, tot i que sense gaires arribades clares.

De fet, l'acció que ha desequilibrat el matx ha vingut per una polèmica cessió xiulada per l'àrbitre contra el Granada. La falta indirecta dins l'àrea l'ha rematada Manu Lanzarote, que ha enviat la pilota a l'escaire per deixar bocabadat el porter Roberto. Era el minut 76. L'Espanyol, sòlid sempre, ha agafat confiança amb el 0-1 i ha aprofitat la histèria d'un Granada que ja no ha pogut oblidar l'acció del gol. Ighalo, amb dues protestes consecutives, s'ha autoexpulsat, complicant encara més l'opció de remuntar dels locals.

Al final, victòria senzilla de l'Espanyol i tres punts més al sac. Amb 8, l'equip de Javier Aguirre ocupa una zona alta de la classificació després de quatre jornades.

Fitxa tècnica

Granada: Roberto; Nyom, Diakhaté (46' Mainz), J. Murillo, Angulo; Recio, F. Rico; Pereira, Buonanotte, Dani Benítez (65' Ighalo); Riki (79' El-Arabi)

Espanyol: Casilla; Javi López, Colotto, Raúl Rodríguez, Fuentes; David López, Víctor Sánchez, Abraham (55' Stuani); Lanzarote, Sergio Garcia (58' Thievy), Simao (79' Álex Fernández).

Gols: 0-1, Manu Lanzarote (76')

Àrbitre: Iglesias Villanueva (col·legi gallec). Ha amonestat amb targeta groga a Lanza (21'), Fuentes (38'), Diakaté (39'), Javi López (71'), Ighalo (82' i 82'), Nyom (86'). Ha expulsat Ighalo per doble amonestació (82').

Estadi: Nuevo Los Cármenes.