FUTBOL
Esports  /  Futbol Masculí 12/12/2018

Gerard Piqué negocia comprar el FC Andorra

El club del Principat competeix a l’estructura de futbol de Catalunya

2 min
Gerard Piqué, defensa central del Barça, negocia la compra del FC Andorra, un club afiliat a la Federació Catalama.

BarcelonaCada cop que Gerard Piqué no s’entrena amb el Barça amb permís del club, tal com va passar en la jornada de recuperació posterior a l’empat contra el Tottenham Hotspur, passen coses. Un efecte papallona provocat pel central, reconvertit en empresari que, de mica en mica, entra més fort en el sector dels esports. Després d’haver entrat en el sector dels e-sports i haver liderat la creació d’un nou format de la Copa Davis de tenis a través de la seva empresa Kosmos, Piqué treballa per comprar un club de futbol. I el club més ben posicionat ara mateix és el FC Andorra.

Fa uns dies Gerard Piqué va fer públic que estava pensant comprar un club. “Estem treballant en dos projectes. Un és comprar un equip. Ho sento, no puc dir res més. L’altre és crear una nova competició de futbol o fer servir una competició ja existent”, deia llavors durant una conversa amb el diari francès L’Équipe. Fa uns dies es va publicar que el Reus Deportiu podria ser el club en què el central barceloní estaria interessat, però no era una operació factible, just ara que l’entitat reusenca està a un pas de veure com els seus jugadors marxen, ja que, sense nous inversors, fa tres mesos que no paga. Piqué, doncs, estudia la compra del club andorrà. Ahir el Diari d’Andorra va anunciar que l’acord per comprar el Futbol Club Andorra, club que actualment milita a Primera Catalana, era qüestió d’hores. Però des de Kosmos es confirmava a l’ARA que hi ha un interès, però que no seria una operació que es pogués tancar aviat, ja que hi ha altres opcions sobre la taula.

El FC Andorra, fundat el 1942, competeix al sistema futbolístic espanyol i està afiliat a la Federació Catalana, ja que en el moment de ser creat no existia cap lliga a Andorra. Als anys 80, de fet, va arribar a la Segona Divisió espanyola, i va competir a Segona B fins als anys 90, quan va arribar a guanyar la Copa Catalunya en derrotar a la final l’Espanyol el 1994. Després va encadenar descensos, coincidint amb el naixement de la lliga de futbol andorrana, que han portat l’equip a jugar ara mateix al Grup 2 de la Primera Regional Catalana. El club té un deute reconegut d’uns 200.000 euros, deute que ha aconseguit rebaixar en els últims mesos, però que segueixen complicant el futur de l’entitat.

De moment, el grup Kosmos s’ha limitat a encarregar un estudi de viabilitat del projecte després de tenir en compte que aviat s’aprovarà una nova llei de l’esport a Andorra, llei que permetrà, entre altres coses, l’entrada de capital estranger en entitats esportives andorranes si competeixen, com passa en el cas del MoraBanc Andorra de bàsquet o el FC Andorra, en una estructura d’un altre estat com Espanya. El club andorrà va emetre un comunicat afirmant que ha tingut converses amb diferents grups inversors, però que cap operació s’ha tancat de moment. I si hi ha acord, hauria de ser aprovat primer per l’assemblea de socis.

stats