LLIGA ADELANTE
Esports Futbol 31/05/2015

El Girona derrota el Mallorca i és a 90 minuts de Primera (0-1)

Un gol de Sandaza dóna tres punts d'or als de Montilivi, que han acabat jugant amb només nou jugadors

M.m.
El Girona ha guanyat a Mallorca / TXEMA OLIVER

BarcelonaEl Girona depèn d'ell mateix per pujar a la Primera Divisió. L'equip de Montilivi ha derrotat el Mallorca a camp contrari (0-1) i és a 90 minuts de l'ascens. Si els gironins superen el Lugo, o fan el mateix resultat que l'Sporting (que juga al camp del Betis), seran equip de la màxima categoria del futbol estatal.

Ha estat un partit dur de rosegar, amb molts nervis i poques ocasions. Amb un Girona dominant la pilota però sense acabar de fer mal, i un Mallorca esperant per sortir a la contra. Tot plegat s'ha resolt a falta d'un quart d'hora, amb una pilota a l'espai per a Sandaza i un magnífic xut creuat. Malgrat acabar amb nou jugadors, els visitants han sumat tres punts d'or que els acosten a l'ascens matemàtic.

El Girona ha patit per endur-se el triomf, principalment perquè el Mallorca, que no s'hi jugava res, ha deixat ben clar des del primer minut que vendria cara la seva pell. Els de Pablo Machín ho han provat de diferents maneres, tot i que han pecat de ser excessivament conservadors en algunes fases de partit. El Girona no s'acabava d'atrevir a llançar-se a l'atac i l'enfrontament ha quedat en punt mort, esperant que alguna acció el desencallés.

Tot plegat s'ha revolucionat a la segona meitat, al tram final. L'Sporting de Gijón estava guanyant el Sabadell i empatava a punts amb el Girona, a la classificació. Els de Montilivi necessitaven el gol de la victòria i han fet un tímid pas endavant, però s'han trobat amb dos contracops consecutius: en el primer, la defensa ha refusat el perill 'in extremis' i a la segona Carles Mas ha agafat de la samarreta el rival i ha vist la segona groga.

Quedaven 15 minuts i el més calent era a l'aigüera, però ha aparegut Sandaza per trencar l'equilibri: una passada a l'espai, un bon control i un xut creuat que ha entrat al pal llarg. El Girona veia, per fi, la llum.

El Mallorca no ha donat per bo el resultat i ha tingut arribades per empatar, si bé no ha disposat d'ocasions clares. Ja al descompte, Richy ha vist la segona groga, per una falta a la frontal. El Girona ha acabat amb nou homes i tindrà un problema a la defensa de cara al darrer partit, contra el Lugo. Però juguen a casa i depenen d'ells mateixos per tancar una temporada històrica.

Fitxa tècnica:

Mallorca: Miño; Company, Bigas, Joao Víctor, Saborit; Cendrós, Martí (Yuste, min. 72), Javi Ros, Brandon; Joselu (Cedric, min. 65), Xisco (Pereira, min. 80).

Girona: Becerra; Cifu, Mas, Richy, Lejeune, Juncà (Araiz, min. 63); Pere Pons, Granell, Eloi (Sanchón, min. 63); Mata, Sandaza (Iñíguez, min. 77).

Gols: 0-1, min. 76: Sandaza.

Àrbitre: Ocón Arraiz (comitè de la Rioja). Ha expulsat Carles Mas, del Girona, per doble amonestació en el minut 74 i Richy en el minut 93. Ha amonestat Joselu, Bigas, Brandon, Saborit, del Mallorca; i Juncá, del Girona.

Incidències: Partit corresponent a la 41 jornada de la Lliga Adelante disputat a l'estadi Son Moix davant uns 6.000 espectadors. Abans del partit el Mallorca ha retut un homenatge al seu capità Josep Lluís Martí, que jugava el seu últim partit als 40 anys d'edat.