FUTBOL
Esports Futbol 29/04/2016

Guerra freda entre els jugadors i els serveis mèdics del Madrid

Alguns dels futbolistes més destacats no confien en el doctor Jesús Olmo i es tracten de les lesions pel seu compte

Ara
2 min
Cristiano Ronaldo

BarcelonaLes constants lesions que pateixen els jugadors del Reial Madrid no han fet altra cosa que aguditzar la crisi entre els futbolistes i els serveis mèdics del club. La confiança està desapareixent i alguns dels pesos pesants del vestidor han decidit tractar-se les lesions pel seu compte, amb els respectius metges de confiança. Els dos últims exemples són els de Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, tots dos amb problemes musculars i que són dubte per al proper partit de Champions contra el Manchester City.

La situació no és nova i s'arrossega des de principi de temporada. Els futbolistes, sobretot els més destacats, recelen del doctor Jesús Olmo, cap dels serveis mèdics del club de Chamartín. L'acusen de no establir uns mètodes prou eficients per preveure les lesions musculars i, sobretot, per recuperar-se'n bé un cop s'han produït. Des de principis de temporada els jugadors del Reial Madrid han patit fins a 26 lesions de tipus muscular.

"Si tots estiguessin al meu nivell, les coses anirien d'una altra manera", va dir Cristiano Ronaldo a finals de febrer. La frase es va interpretar com un dard als seus companys de vestidor, però en realitat el portuguès es referia a les múltiples lesions que, ja aleshores, estava patint l'equip.

Els problemes s'han agreujat al tram final de temporada. Esportivament, el Reial Madrid ha redreçat el rumb i ha arribat al tram final amb opcions de guanyar la Lliga –és tercer a un punt del líder– i amb bona situació per arribar a la final de la Champions. Però pel que fa a les lesions els problemes s'accentuen perquè dues de les estrelles, Cristiano i Benzema, són dubtes més que seriosos per jugar la tornada europea contra el City.

Tot i que Zidane va dir a la prèvia del dilluns que Cristiano estava "al 100%", en realitat el portuguès no va jugar contra el City perquè va "recaure" a l'entrenament. L'endemà, el portuguès va ser enxampat anant a la Clínica Ruber a fer-se una ressonància, fet que va generar controvèrsia al club perquè evidenciava, un cop més i de portes enfora, el malestar del jugador amb els serveis mèdics.

El mateix va passar amb Karim Benzema, que es va haver de retirar del partit a la mitja part i que aquest dijous va penjar una fotografia amb Juan Muro, exfisioterapeuta del conjunt blanc fins a l'estiu passat, i home de confiança del davanter francès.

Karim Benzema i el fisioterapeuta Juan Muro

En el cas de Cristiano Ronaldo, el club no ha publicat cap informe mèdic, però alguns mitjans de Madrid han informat que patia una "microruptura". Aquest divendres, Nuno Campos, exmetge de la selecció de Portugal, ha afegit més llenya al foc dient que si era certa la informació de la microruptura, Cristiano havia d'estar "aturat durant 18 dies" per assegurar una bona recuperació i evitar risc de recaiguda.

En el cas de Karim Benzema, el Reial Madrid només va informar que patia una "lesió miofascial al bíceps femoral de la cama dreta" i que estava "pendent d'evolució". Sigui com sigui, cap dels dos no té gens garantida la participació en el partit de tornada de la Champions.

stats