FUTBOL
Esports Futbol 12/06/2019

El Comitè de Competició obre un expedient al Valladolid

Íñigo López, suspès provisionalment per haver admès que l'Osca havia pactat perdre contra el Nàstic

Ara
2 min
Íñigo López, suspès provisionalment per admetre que l'Osca havia pactat perdre contra el Nàstic

BarcelonaEl Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha obert un expedient al Valladolid i els seus jugadors Borja Fernández i Keko Gontán, arran de la denúncia d’aquest dimarts del Girona per tal que prengui mesures cautelars i urgents respecte del partit Valladolid-València d’aquesta temporada, partit que està sent investigat per ser, presumptament, arreglat. El club gironí, que esgotarà totes les vies legals per seguir a Primera Divisió, demana que el Valladolid sigui sancionat amb sis punts, sanció que permetria al club català, que va baixar a Segona, mantenir-se a Primera. El Girona ha arribat a proposat que la propera temporada la Lliga tingui 21 equips si cal, per obrir una porta a l’esperança si la justícia no pren decisions a temps, abans de l’inici de la competició.

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) també ha decidit suspendre provisionalment el futbolista del Deportivo de la Corunya i exjugador de l'Osca, Íñigo López, per les seves declaracions realitzades en relació amb un dels partits investigats en l'operació Oikos per presumptament haver sigut manipulats i després que la mateixa Federació demanés mesures cautelars al Comitè de Competició. La decisió arriba després que, en una entrevista a 'El Mundo', López hagi admès que l'enfrontament entre el Nàstic de Tarragona i l'Osca de la temporada passada a Segona Divisió, en què els aragonesos no s'hi jugaven res (ja havien aconseguit l'ascens) i els tarragonins la salvació, estava pactat que l'Osca perdria. Llavors López era jugador del conjunt aragonès.

Des de la RFEF expliquen que aquest mateix dimecres al matí s'han traslladat al Comitè de Competició les declaracions de López, perquè es refereixen a uns comportaments "greus" i que podrien comportar "infraccions disciplinàries". Després d'aquesta denúncia, l'organisme ha decidit prendre la decisió de suspendre provisionalment el jugador.

stats