FUTBOL
Esports Futbol 05/06/2019

De Jong i De Ligt, davant la primera fase final de la Lliga de les Nacions

L'Holanda del flamant fitxatge i del pretès central, davant d'una revenja d'or per regnar a Europa

Oriol Santos
2 min
Matthijs De Ligt i Daley Blind celebren una victòria amb l'Ajax d'Amsterdam

BarcelonaHolanda, Anglaterra, Portugal i Suïssa disputaran des d'aquest dimecres fins diumenge la primera edició de la final a quatre de la Lliga de les Nacions. Els estadis portuguesos Do Dragão i Dom Alfonso Henriques seran les seus de les semifinals i de la final, que se celebrarà aquest diumenge al feu del Porto. El somni de les institucions europees, que van dissenyar fa poc més d'un any aquesta innovadora competició, es farà realitat els pròxims dies. Quatre seleccions, acompanyades de les seves respectives aficions, es jugaran coronar-se reis de les 55 nacions que componen la UEFA.

La selecció holandesa, dirigida per Ronald Koeman i encapçalada pel gruix de jugadors de l'Ajax, arriba a la cita de les semifinals davant l'Anglaterra de Southgate amb l'ambició de demostrar que el canvi de cicle a les terres de Cruyff ja és una realitat. De Jong, fitxatge del Barça per a la temporada vinent, i De Ligt, futurible per acompanyar Piqué en l'eix de la defensa, són les peces clau de la columna vertebral d'un conjunt que ha deixat pel camí seleccions com França o Alemanya. La renovada 'taronja mecànica', amb altres figures com el blaugrana Cillessen o el central del Liverpool Van Dijk, centra el seu joc en un excels talent individual, una ràpida reconstrucció posicional i una defensa imponent i fiable. L''orange' de Koeman escenifica a la perfecció el bon tracte de la pilota i reflecteix d'una manera immillorable el llegat futbolístic de Johan Cruyff. La precisió en la passada i en la conducció de De Jong, l'imperialisme defensiu de De Ligt i la fiabilitat de Cillessen són alguns dels ingredients de l'èxit holandès en els últims temps.

Per la seva banda, la selecció anglesa afronta el matx amb la intenció de sumar, a la supremacia dels seus clubs a Europa, la del combinat nacional. Espanya i Croàcia han sigut les seves víctimes més destacades. El duel, que es disputarà aquest dijous a Guimarães a les 20:45 hores, donarà accés a una plaça a la gran final de diumenge.

A l'altra banda del quadre, l'amfitriona Portugal i la sorprenent Suïssa lluitaran aquest dimecres pel primer lloc a la final. La selecció lusitana, liderada per Cristiano Ronaldo, que no marca amb el seu país des de fa més d'un any, arriba a la competició amb un únic objectiu: defensar la seva corona de campions d'Europa. Suïssa, que va arribar als vuitens de final en l'última edició de l'Eurocopa, en canvi, es presenta a la cita amb la confiança plena d'alçar el títol. Seferovic i Shaqiri, botxí del Barça en la remuntada d'Anfield, han deixat enrere seleccions com Bèlgica o lslàndia i asseguren ser uns dels favorits.

La primera edició de la Lliga de les Nacions es preveu que sigui un gran aparador per als clubs europeus de cara al trepidant mercat de fitxatges que ja arriba.

stats