Futbol
Esports Futbol 12/06/2023

Dos jugadors del Betis denuncien insults homòfobs per dur bolso i per la seva estètica

L'ex de l'Espanyol Borja Iglesias i Aitor Ruibal, de Sallent (Bages), lamenten l'acarnissament que han rebut a les xarxes socials

ARA
2 min
Borja Iglesias i Aitor Ruibal, els dos primers per l'esquerra

BarcelonaAquest cap de setmana alguns jugadors del Betis van estar junts amb motiu de la celebració d'una boda. En una foto que Víctor Camarasa va pujar a stories al seu perfil d'Instagram, es podia veure Borja Iglesias i Aitor Ruibal cadascun amb un bolso a la mà. En la mateixa foto també hi apareixen altres futbolistes com Juanmi, Víctor Ruiz i el mateix Camarasa. Després de fer pública aquesta fotografia, una "minoria sorollosa", en paraules de Ruibal, va dedicar insults homòfobs tant al jugador bètic de Sallent (Bages) com a l'ex de l'Espanyol. El motiu dels insults i de la mofa anava dirigit tant per com anaven vestits com pel bolso que portaven.

Ni Iglesias ni Ruibal van voler callar i no van trigar a denunciar aquesta desagradable realitat als seus perfils de Twitter. El primer a pronunciar-se va ser el defensor català. “Després dels intents frustrats per part d'una minoria sorollosa de ridiculitzar-nos al meu company Borja Iglesias i a mi, en referència a la nostra vestimenta, així com a la seva suposada vinculació amb la nostra orientació sexual, només vull subratllar: la importància de mantenir el respecte cap a qualsevol persona, amb independència de la seva orientació sexual o de qualsevol índole. La necessitat, d'una vegada per sempre, de normalitzar i conviure entre tots rebutjant i allunyant-nos de qualsevol tipus de fòbia, per fer que es pugui conviure amb normalitat en la nostra societat. Condemnar l'homofòbia que, evidentment, continua existint en un grau o un altre i lluitar per la seva erradicació. Aquells que a hores d'ara continuen mostrant comportaments d'aquest tipus necessiten ajuda de manera urgent. El problema el tenen ells per la seva intolerància i els seus complexos”, va escriure Ruibal en un fil.

Per la seva banda, Iglesias, que ja havia denunciat insults homòfobs en altres ocasions per dur les ungles pintades, també ha mostrat el seu rebuig als usuaris que, sovint sota l'anonimat, es dediquen a repartir insults en contra de les persones homosexuals i del col·lectiu LGTBI+. “Cada vegada que passen aquest tipus de situacions en referència a les fòbies que encara existeixen, em donen força per continuar batallant perquè cadascú faci i disfruti amb ell mateix i amb els altres com li doni la gana. Moltíssimes gràcies per tots els missatges d'afecte que sempre em doneu. I als que encara esteu en la prehistòria us envio molts ànims: ha de ser molt difícil no evolucionar i continuar condicionant-se a un mateix en lloc de gaudir de com és de preciosa la vida”.

stats