Futbol
Esports Futbol 10/05/2021

El Juventus no surt del pou

L'equip de Torí és cinquè, fora de les posicions de la Lliga de Campions, fet que obre la porta a la sortida de Cristiano Ronaldo

Quim Salvans
3 min
Cristiano Ronaldo, desolat per la derrota del seu equip contra l'AC Milà.

BarcelonaEl Juventus va afrontar l'inici d'aquesta temporada amb l'ambició d'ampliar la dinastia que havia instaurat a Itàlia durant l'última dècada. El país de la bota ha presenciat com l'equip de Torí alçava fins a nou Scudettos de manera consecutiva. Després d'aquesta fita memorable, l'equip d'Andrea Pirlo està protagonitzant una temporada molt per sota de les seves possibilitats. A falta de tres jornades per concloure la lliga, els torinesos són cinquens, fora de la pròxima Lliga de Campions.

L'AC Milà ha sigut l'encarregat d'afegir sal a la ferida de la Juve. El conjunt rossoneri ha golejat els homes de Pirlo (0-3) en un duel directe per la disputa d'una plaça per a la pròxima Champions. Aquesta topada deixa molts interrogants a la capital del Piemont, començant pel futur de Cristiano Ronaldo.

Durant la temporada ja s'ha comentat que el jugador portuguès, al qual li queda un any més de contracte, voldria canviar d'aires aquest estiu. De moment, els equips més ben posicionats per fitxar el davanter són el Manchester United i el París Saint-Germain. Segons el mitjà italià El Corriere dello Sport, la Juve estaria disposada a desfer-se del de Madeira a canvi de 29 milions d'euros. Un preu sorprenent, tenint en compte que la Vecchia Signora va pagar-ne 112 al Reial Madrid fa tres temporades. S'entreveu que l'equip italià vol alliberar-se de la milionada que cobra Cristiano de fitxa anualment, 31 quilos.

L'única possibilitat que té CR7 de quedar-se a Torí depèn de si el seu equip és capaç d'acabar la lliga entre els quatre primers classificats. De la primera posició ja se'n poden oblidar: l'Inter de Milà ha quedat campió, onze anys després. La disputa per la resta de places treu fum. Entre l'Atalanta, segon, i el Juventus, cinquè, només hi ha tres punts de diferència. L'AC Milà i el Nàpols, tercer i quart respectivament, són els altres dos aspirants que intentaran apoderar-se d'aquestes preuades places.

Arthur Melo també ha sortit molt perjudicat d'aquesta crisi. El brasiler, que va arribar al conjunt blanc-i-negre amb un futur prometedor, no ha convençut. A més, ha protagonitzat un parell d'episodis extraesportius que no han agradat a l'afició torisana. Un viatge improvisat a Dubai i un sopar multitudinari d'aniversari van fer parlar, després del seu baix rendiment. Ni al Barça ni a la Juve els ha sortit bé, l'intercanvi de peces. Pjanic, el clar anul·lat per Koeman, només ha convençut la tresoreria del club blaugrana.

Pirlo penja d'un fil

L'encadenament de mals resultats ha posat en qüestió la continuïtat d'Andrea Pirlo. "No penso dimitir", deia l'entrenador italià després de la derrota del seu equip contra el Milà. "Vaig començar amb molt d'entusiasme. Treballo en un gran club, sabia que tindria dificultats, però crec que podem sortir d'aquest mal moment. Seguiré fent la meva feina sempre que m'ho permetin", afirmava Pirlo.

Andrea Pirlo, durant el Juventus - AC Milà.

Aquest dilluns, la directiva de la Juve s'ha reunit per decidir el futur del seu entrenador. Segons la premsa italiana, el tècnic de Brescia continuarà a l'equip fins a final de temporada. Una classificació per la pròxima Lliga de Campions i una victòria contra l'Atalanta a la final de la Copa Itàlia del pròxim 19 de maig són dues de les poques bales que queden a Pirlo per convèncer Andrea Agnelli, president del Juventus.

Precisament Agnelli havia de ser el vicepresident de la Superlliga fallida. L'empresari italià i Joan Laporta són els únics que han fet front a les pressions de la UEFA i no han saltat del vaixell tripulat per Florentino Pérez. Els tres presidents segueixen buscant la fórmula per convèncer la resta dels grans equips europeus, independentment de les constants amenaces d'Aleksander Ceferin.

stats