LLIGA BBVA
Esports 25/02/2015

Estira i arronsa entre l'Elx i la Lliga per unes presumptes irregularitats econòmiques

La LFP sanciona el club i el president i ell respon que recorrerà la decisió

Efe
2 min
José Sepulcre, president de l'Elx, i el secretari general del club, Antonio Rocamora / ELCHECF.ES

ElxJosé Sepulcre, president de l'Elx, ha assegurat aquest dimecres que el seu consell d'administració sol·licitarà la suspensió cautelar de la inhabilitació proposada pel jutge únic de la Lliga de Futbol Professional (LFP), si bé ha reconegut que està cansat i que el més fàcil en el seu lloc seria abandonar el club.

El jutge únic de la LFP ha comunicat aquest dimarts al president i al consell que han estat inhabilitats per un any i sis mesos, respectivament, i sancionats amb 90.000 euros per presumptes irregularitats financeres en l'auditoria realitzada al club el passat mes d'agost. El dirigent, que ha comparegut en la roda de premsa acompanyat per Antonio Rocamora, conseller i secretari general de l'Elx, ha afirmat que la inhabilitació no li impedirà "seguir treballant" pel club i encara que ha mostrat respecte per la decisió de la LFP ha dit "no estar d'acord" amb ella.

"Treballarem per defensar els meus interessos i els del consell", ha insistit Sepulcre, que ha anunciat que la primera decisió ha estat recórrer al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAD) per sol·licitar la suspensió cautelar i que, en el cas que no prosperés, aniria a la justícia ordinària mitjançant un contenciós administratiu. "Al·leguen irregularitats en la comptabilitat. Fins l'any passat no existia un control econòmic amb tant rigor. La sanció és excessiva i un exemple que la LFP serà molt rigorosa", ha dit Sepulcre.

Rocamora ha recordat que l'obertura de l'expedient sancionador data del passat estiu i ha justificat les irregularitats en assenyalar que a l'agost "la comptabilitat no estava acabada, era provisional i així es va fer constar". En el cas que la inhabilitació seguís endavant, el director general ha afirmat que l'Elx "haurà de convocar una junta extraordinària d'accionistes i nomenar un nou consell".

Rocamora s'ha mostrat tranquil ja que ha assenyalat que els assessors jurídics de l'Elx "diuen que hi ha arguments suficients per aconseguir la suspensió cautelar i, posteriorment, guanyar el recurs" i ha explicat que la defensa anirà fonamentada en la provisionalitat de les dades auditades a l'estiu. "Ens fem responsables del 100% de les dades que vam oferir als nostres accionistes el 22 de desembre", ha dit Rocamora, que ha afegit que l'Elx "està a favor del control econòmic als clubs".

stats