Futbol
Esports Futbol 12/02/2023

Leo Messi repeteix al capdavant d’una llista de gangues que en realitat no ho són

Alguns dels futbolistes més importants de l'última dècada, molts amb sous milionaris, acaben contracte aquest 30 de juny

Carlos Ticó
5 min
Leo Messi

BarcelonaLa crisi del coronavirus va deixar tocats molts clubs d'Europa en matèria econòmica. Per aquest motiu, una de les pràctiques més habituals que s'han vist aquests últims anys són els traspassos a cost zero de futbolistes. Sense anar més lluny, Memphis Depay, Andreas Christensen o Pierre-Emerick Aubameyang —incorporacions recents del Barça—, David Alaba i Antonio Rüdiger —del Reial Madrid— i Axel Witsel —de l'Atlètic de Madrid— van fitxar lliures, sense necessitat d'abonar un traspàs als clubs d'origen. El mateix va passar amb Lionel Andrés Messi, que el juny del 2021 va acabar contracte amb el Barça i, a contracor, va fitxar pel PSG per dues temporades.

Jugadors que queden lliures a partir del juny

Suplents

Grimaldo

Reus

Benzema

Messi

Rashford

Asensio

Adama

Entrenador

Modric

Luis Enrique

Kroos

Kanté

Busquets

De Vrij

Sergio

Ramos

Iñigo

Martínez

De Gea

Benzema

Messi

Rashford

Modric

Kroos

Kanté

Busquets

De Vrij

Sergio

Ramos

Iñigo

Martínez

De Gea

Suplents

Grimaldo

Reus

Asensio

Adama

Entrenador

Luis Enrique

Benzema

Messi

Rashford

Modric

Kroos

Kanté

Busquets

De Vrij

Sergio

Ramos

Iñigo

Martínez

De Gea

Suplents

Grimaldo

Reus

Asensio

Adama

Entrenador

Luis Enrique

Aquest estiu es podrien donar casos semblants, començant pel mateix Messi, que encara no ha renovat amb el club parisenc malgrat que la seva intenció sigui fer-ho. A continuació, alguns dels jugadors amb més renom que acaben contracte el 2023.

L'onze de les estrelles que acaben contracte el 2023 (3-4-3)

David De Gea (Espanya)

Manchester United

David De Gea, porter del Manchester United

David de Gea té l'opció de renovar un any més el seu contracte, però ara per ara el seu lligam vigent acaba aquest estiu. Durant la primera volta, el tècnic del United, Erik Ten Hag, ha comptat majoritàriament amb ell. Els red devils són un dels equips que han encaixat més gols de la part alta de la classificació (25), però en les últimes setmanes estan obtenint resultats més positius. Té 32 anys.

Íñigo Martínez (Espanya)

Athletic Club

Íñigo Martínez, jugador de l'Athletic Club

El defensa d'Ondarroa és un vell desig del Barça. El 2017 no va aterrar al Camp Nou per la resistència d'un sector del vestidor. El 2022, el fair play financer, Kounde i la negativa de l'Athletic a negociar un traspàs van frustrar les seves intencions. La bona pot ser aquest 2023. Mateu Alemany té un acord emparaulat amb ell, però caldrà veure el marge salarial del club blaugrana aquest estiu. Farà 32 anys.

Stefan de Vrij (Països Baixos)

Inter de Milà

Stefan de Vrij, jugador de l'Inter de Milà

Segons La Gazzeta dello Sport, el representant de Stefan de Vrij i l'Inter van reunir-se durant el Mundial per parlar de la renovació del futbolista neerlandès. Les converses entre el club i el jugador, però, no es concreten i l'Atlètic de Madrid li segueix la pista per pescar-lo quan quedi lliure. Té 31 anys.

Sergio Ramos (Espanya)

París Saint-Germain

Sergio Ramos

Sergio Ramos farà 37 anys al març i la bomba de la possible arribada de Milan Skriniar al PSG no dona gaire confiança al sevillà. El defensa eslovac ha decidit no renovar amb l'Inter i diversos periodistes especialitzats en mercat com Fabrizio Romano i Gianluca Di Marzio han confirmat que té un pacte per anar a París.

Sergio Busquets (Espanya)

Barça

Sergio Busquets

Sergio Busquets semblava que tenia la porta de sortida oberta i un futur il·lusionant als Estats Units, concretament a l'Inter de Miami de David Beckham. Tanmateix, la insistència de Xavi perquè segueixi al Barça davant la impossibilitat de contractar Martín Zubimendi, a qui veu ideal per rellevar-lo, fa que estigui obert a escoltar una proposta de renovació de Mateu Alemany i Joan Laporta. L'oferta no ha arribat encara, però segur que serà a la baixa i com a màxim per a una temporada més. Farà 35 anys.

N'Golo Kanté (França)

Chelsea

N'Golo Kanté, migcentre del Chelsea

Segons indicava un comunicat del Chelsea, N'Golo Kanté tornarà ben aviat de la lesió que va patir a l'agost. Aquest contratemps, els nombrosos fitxatges del Chelsea i l'acabat d'arribar Enzo Fernández faran complicada una recuperació ràpida del migcampista, que també queda lliure aquest estiu. Farà 32 anys al març.

Luka Modric (Croàcia)

Reial Madrid

Luka Modric, jugador del Reial Mdrid i estrella de la selecció de Croàcia

Luka Modric vol continuar competint. Amb 37 anys, s'ha vist que encara té quilòmetres per davant: va jugar tots els partits del Mundial i és indiscutible per a Ancelotti, tot i que les darreres setmanes no ha estat titular donat el seu desgast i la irrupció de Dani Ceballos.

Toni Kroos (Alemanya)

Reial Madrid

Toni Kroos

Toni Kroos ho ha guanyat tot amb el Reial Madrid, el Bayern de Munic i la selecció alemanya, amb la qual no va participar en el Mundial. Tant ell com el seu company a la sala de màquines Modric estan patint una possible transició al mig del camp merengue, amb un increïble protagonisme de Tchouaméni, Valverde, Camavinga i Ceballos. Té 33 anys.

Lionel Messi (Argentina)

París Saint-Germain

Leo Messi

El gran enigma. ¿Un retorn al Barça malgrat la seva mala relació amb la junta de Laporta? Aventura a l'Argentina? Seguir al PSG? Banyar-se en milions a l'Aràbia Saudita? Jugar als Estats Units? Res no està del tot decidit amb Leo Messi. Es deia que després del Mundial el tema estaria resolt. Però ja han passat quasi dos mesos i encara està candent. Farà 36 anys.

Karim Benzema (França)

Reial Madrid

Karim Benzema, estrella del Reial Madrid

Malgrat els seus bons números —9 gols en els 12 partits que ha disputat de Lliga— el seu rendiment no és el mateix que el de l'any passat, ja que genera moltes menys ocasions de gol, una de les facetes més representatives del seu estil. Té 35 anys i el Reial Madrid treballa des de març de l'any passat en la seva continuïtat. Carlo Ancelotti, en la roda de premsa prèvia al partit contra el Mallorca, va transmetre el seu desig que "Benzema es quedi al Reial Madrid fins que es retiri". És el vigent Pilota d'Or. Farà 36 anys.

Marcus Rashford (Anglaterra)

Manchester United

Marcus Rashford, jugador del Manchester United

Marcus Rashford està completant la seva millor temporada amb els red devils: porta 20 gols en 33 partits. Per fi juga on ho sap fer més bé: la banda esquerra. No ha renovat encara, i si no ho fes seria un gran fitxatge per a qualsevol club d'Europa. El bon moment de l'equip el podria convèncer per quedar-se a casa seva. Té 25 anys.

Suplents

Alejandro Grimaldo (Espanya)

Benfica

Alejandro Grimaldo

Alejandro Grimaldo —de La Masia— ha estat la major part de la seva trajectòria al Benfica. El lateral valencià està vivint un dels millors cursos de la seva carrera i és un dels millors homes del seu equip, tant en el vessant ofensiu com en el defensiu: cinc gols i vuit assistències en 35 partits. Té 27 anys.

Marco Reus (Alemanya)

Borussia Dortmund

Marco Reus, ídol del Borussia Dortmund

Marco Reus, capità i llegenda del Borussia Dortmund, no va participar en el Mundial a causa de la lesió que el va deixar fora de la gespa durant dos mesos. Ara acaba de tornar i està per definir el seu nivell real. El Dortmund va tercer en una Bundesliga molt igualada: entre el primer classificat i el sisè hi ha sis punts de diferència. En farà 34.

Marco Asensio (Espanya)

Reial Madrid

Marco Asensio

Marco Asensio acaba contracte amb el Madrid i el Barça el vigila de prop. Les grans actuacions de Rodrygo Goes i la freqüent participació de Valverde per la dreta —tot i que l'uruguaià no està al 100%— no permeten una projecció efectiva del jove extrem (té 27 anys). Segons Relevo, el PSG ha intentat fitxar-lo aquest gener.

Adama Traoré (Espanya)

Wolverhampton Wanderers

Adama Traoré, exjugador del Barça

Adama Traoré va ser un dels fitxatges més il·lusionants del Barça l'any passat. Va tornar a casa seva fa un any, cedit, per contrarestar la plantilla curta de Xavi, però el tècnic egarenc no li va trobar l'encaix. Aquest any està acabant el seu contracte amb el Wolverhampton. Té 27 anys.

Tècnic
Luis Enrique Martínez

Espanya

Luis Enrique

Luis Enrique Martínez, entrenador lliure des que Espanya va caure a Qatar davant del Marroc, seria l'encarregat de dirigir aquest equipàs. L'asturià està sonant per a diversos equips com l'Atlètic de Madrid o el Liverpool, que tenen entrenadors qüestionats. Per ara, no hi ha gaires pistes d'on aterrarà l'expreparador del Barça.

stats