Futbol
Esports Messi 22/12/2022

De moment no tornarà: Leo Messi pacta la seva continuïtat al PSG

L'argentí acaba contracte el 30 de juny i seguirà a París com a mínim un any més

3 min
Leo Messi fent el Topo Gigio després de marcar en el partit entre l'Argentina i els Països Baixos

BarcelonaLeo Messi continuarà al PSG. Segons ha avançat Le Parisien, molt ben connectat amb el club francoqatarià, i ha pogut confirmar l'ARA, el davanter argentí ha pactat la seva permanència al Parc dels Prínceps com a mínim fins al 2024. Després de guanyar el Mundial amb l'Argentina, i davant la falta d'una oferta seriosa per retornar al Barça, ha decidit mantenir-se al primer nivell europeu a curt i mitjà termini. Té 35 anys, però encara no es veu fent un pas al costat a efectes competitius. És a dir, ajornarà una mica la seva marxa a la Major League Soccer dels Estats Units i, en concret, a l'Inter de Miami, el club que perseguia el seu fitxatge.

Que Messi i el PSG s'hagin posat d'acord no implica que els termes del contracte estiguin 100% definits. "Hi ha una voluntat ferma per les dues parts, però falta que les converses acabin d'avançar per concretar tant la durada del compromís com les quantitats a percebre", apunten a aquest diari fonts pròximes a una negociació que es va encetar a finals de setembre i que el futbolista havia congelat a l'espera de la celebració de la Copa del Món. En aquests moments, amb la cita ja resolta a favor de l'albiceleste, Messi ha desbloquejat la situació i ha transmès al màxim mandatari del PSG, Nasser al-Khelaifi, i al director esportiu del conjunt francès, Luis Campos, la seva intenció de seguir disputant la Ligue 1 i compartint atac amb Neymar Júnior i Kylian Mbappé. A París detecta que hi ha un projecte prou ambiciós per intentar tornar a guanyar la Champions League, un títol que se li resisteix des del 2015. En l'edició d'enguany, però, haurà de superar el Bayern Munic, un os duríssim, a la ronda de vuitens de final.

Messi va recalar al poderosíssim PSG l'estiu del 2021 després de marxar a contracor del Barça. Va firmar per dues temporades i ara com a mínim signarà fins a una tercera. El primer curs va estar marcat per una difícil aclimatació a la capital francesa, per un covid mal curat i per l'eliminació a la Lliga de Campions contra el Madrid. Tot plegat va fer que quedés fora de la lluita per la Pilota d'Or que va aixecar Karim Benzema. La grisor, però, s'ha acolorit els últims mesos: Messi i la seva família han trobat una estabilitat a París que ha repercutit en positiu en el terreny de joc. No només pel Mundial que l'argentí acaba d'assolir, sinó també per la millora de prestacions exhibida durant el primer tram de la campanya a l'entitat que li paga el sou, en què ha fet 12 gols i ha repartit 14 assistències en 19 partits oficials. Aquest rendiment, sumat a l'impacte comercial que genera, fa que el PSG tingui tan clara la seva aposta.

La il·lusió de Laporta haurà d'esperar

La notícia suposa un cop dur per al Barça i, en concret, per al seu president executiu, Joan Laporta, que no ha amagat els últims mesos el seu desig de fer possible el retorn de Messi a Barcelona per esmenar el seu traumàtic adeu l'estiu del 2021. El dirigent sostenia que l'entitat té un "deute moral" amb el futbolista. La voluntat, però, xoca amb la crua realitat econòmica d'una institució que torna a tenir el límit salarial excedit, que ja sap que no podrà activar palanques a tort i a dret per tornar-lo a elevar i que, per acabar-ho d'adobar, el curs que ve haurà d'exiliar-se a Montjuïc mentre durin les obres de reforma del Camp Nou. Tota la il·lusió retransmesa que hi havia pel retrobament s'ha trobat amb la falta d'un pla per materialitzar-lo a despit de la dificultat patrimonial que arrossega el Barça des de l'esclat de la pandèmia de coronavirus.

stats