FUTBOL
Esports  /  Futbol 14/09/2016

L'Europa presenta el trofeu Sense Límits per a persones amb intel·ligència límit

El torneig enfrontarà el 21 de setembre l'equip amfitrió, una realitat gràcies a l'associació ACIDH, l'Special Barça, l'Espanyol Special i el Cagliari Calcio 07 italià

Gonzalo Romero
2 min
L'Europa presenta el trofeu 'Sense límits' per a persones amb intel·ligència límit

BarcelonaEn un ambient familiar i festiu per les característiques de l'acte, el Club Esportiu Europa ha presentat aquesta tarda el trofeu Sense Límits, un torneig inclusiu de futbol 7 per a persones amb intel·ligència límit que comptarà amb la participació de l'Special Barça, l'Espanyol Special i el Cagliari Calcio 07 italià.

La iniciativa, "única i que tindrà continuïtat més enllà de Catalunya", segons ha explicat el president del club, Guillaume de Bode, suposarà el primer compromís dels amfitrions, que s'estrenaran el dimecres 21 de setembre, data de la cita, que comptarà amb l'actor i humorista Toni Albà com a mestre de cerimònies. "És un dia històric, particularment especial. Estar tots aquí reunits és un repte i un èxit. Entre tots podem fer moltes i grans coses. Al club i a la societat, sempre que siguem positius i no ens posem traves. Això n’és un exemple", ha explicat a la sala de premsa de l'estadi Nou Sardenya.

El màxim dirigent de l'entitat ha agraït el suport de la fundació de la Federació Catalana de Futbol; d'Alberto Lacasta, conseller d’esports del Districte de Gràcia, present a la roda de premsa, i especialment de Ferran Morell, president d'ACIDH, una associació que treballa per a la integració i desenvolupament humà de les persones amb intel·ligència límit. "Poder fer que els nanos puguin jugar és un privilegi. Intentem que la gent sigui feliç. I crec que ho seran, sobre la gespa", ha comentat Morell, cara visible d'una de les potes centrals del projecte.

El conjunt escapulat, l'organitzador, de fet, és una realitat gràcies al suport d'ACIDH, que actualment compta amb cinc conjunts de bàsquet i un de tennis taula dins la seva estructura esportiva. "Esperem que vingui molta gent. No perquè es tracti d’un partit de futbol, sinó pels jugadors, que podran gaudir d’uns moments únics i de tenir l’oportunitat d’expressar-se. Som gent molt humana. Això a vegades està per sobre d’un resultat de cap de setmana”, ha volgut apuntar De Bode dirigint-se als quatre capitans del primer equip de l'Europa, que tampoc s'han volgut perdre la presentació.

stats