Futbol
Esports Futbol 29/05/2022

El Levante Las Planas puja a Primera i relega l'Espanyol a l’infern (3-0)

El conjunt de Sant Joan Despí guanya la final contra l'equip blanc-i-blau davant la seva afició en un dia per a la història

L'afició celebra amb l'equip l'ascens a Primera Divisió

Sant Joan DespíHa guanyat el futbol de barri. El futbol del de carrer, el de sempre. El Levante Las Planas ha desterrat l'Espanyol a Segona Divisió a cop de gols i afició (3-0). El conjunt de Sant Joan Despí s'ha plantat a Primera després de liderar el grup nord de Reto Iberdrola i de sotmetre el seu rival directe, l'Espanyol. Les blanc-i-blaves no han pogut fer res davant una afició entregada, que ha tenyit les graderies del seu estadi de vermell i no ha descansat en cap moment d'animar l'equip. Les futbolistes han agraït el suport dels seus i han celebrat en comunió el pas històric a Primera Divisió. A pocs metres, les jugadores de l'Espanyol ploraven veient com s'escapava l'oportunitat de tornar a Primera un any després del descens.

Les jugadores del Levante Las Planas celebrant el gol de Letti

La il·lusió s'ha imposat a la necessitat. El conjunt dirigit per Ferran Cabello ha sortit sobre el terreny de joc amb part de la feina feta. Tant l'empat com la victòria assignava el bitllet a Primera Divisió al Levante Las Planas. A l'Espanyol només li valia la victòria i, per tant, estava obligat a sortir a mossegar des del primer minut. Malgrat que la diferència física entre els dos conjunts és evident –els serveis mèdics són ben diferents en un club de barri respecte a una gran entitat–, les jugadores locals no s'han fet pas petites. En el partit d'anada ja van apamar el conjunt dirigit per Rubén Casado (2-4) i ara tocava repetir la gesta.

La llei de l'ex ha determinat les dues primeres dianes de les locals. Primer, al minut 30, Letti Sevilla, que va ser jugadora de l'Espanyol durant sis temporades, ha obert el marcador amb un cop de cap després d'un córner que ha fet embogir la grada. Abraçades, crits i alguna llàgrima ha començat a caure: el somni s'estava convertint en realitat. Aquell que, de fet, ni sabien que tenien: l'ascens no era un objectiu per al conjunt de Cabello, però jornada a jornada han anat sumant victòries i ara, a l'última, el tenien a tocar.

Celebració del segon gol del Levante Las Planas

El segon gol ha arribat a la segona part. Ha sortit de les botes també d'una exjugadora de l'Espanyol. Elena Julve ha guanyat la cursa a la defensa, s'ha desfet d'una rival i ha assistit Emma, que ha enviat la pilota al fons de la xarxa. El tercer ha sigut el tret de sortida a la festa que encara dura a Sant Joan Despí. Marta Visa, sola davant la portera blanc-i-blava, no ha dubtat i ha enviat amb tota la seva força i cura la pilota dins la porteria. Amb totes les seves companyes ha celebrat el gol que ha sentenciat l'ascens a Primera Divisió.

Les sortides dels vestidors s'ha començat a omplir: gent del club, treballadors, entrenadors de base... Ningú s'ha volgut perdre el moment en què la col·legiada xiulava el final de la gran final. Una cadira de rodes amb una nevera de platja –sí, aquelles blaves– plena d'ampolles de cava ja esperava el moment de felicitat total per al Levante Las Planas. L'instant final s'ha fet esperar, però un cop l'àrbitra ha decretat el final del partit, la invasió de camp ha sigut total. Les futbolistes han volat en l'aire i les abraçades i els plors han inundat la gespa en una celebració que es recordarà en la història del futbol femení català.