FUTBOL
Esports  /  Futbol 18/01/2016

La LFP no vol que els clubs es quedin sense sanció en el cas dels partits arreglats

El president de la Lliga, Javier Tebas, argumenta que no només s'ha de sancionar els dirigents que han comprat resultats sinó també els clubs, ja que són els que se'n beneficien directament

Ara
1 min
El president de l'Osasuna, Luis Sabalza, en roda de premsa / OSASUNA.ES

BarcelonaLa Lliga de Futbol Professional (LFP) ha decidit recórrer la decisió judicial de no imputar l'Osasuna pel presumpte cas de frau esportiu durant la temporada 2013/2014. L'objectiu, segons el president d'aquest organisme, Javier Tebas, és evitar que només se sancioni els dirigents que han comprat resultats, ja que els clubs són els que també se n'acaben beneficiant.

"Si resulta que, al final, els clubs no són responsables dels actes dels seus dirigents, cada final de temporada serà una selva de compra de partits", ha argumentat Tebas des de València, on ha declarat per un altre presumpte tripijoc en el Llevant-Saragossa del 2011. "Seria horrorós. Els dirigents pensarien 'si no m'han agafat, he salvat el club. I si m'enxampen, el salvo també'", afegia.

Tebas ha aclarit que no es tracta de cap venjança contra ningú, ja que "la directiva actual de l'Osasuna està col·laborant de forma clara per aclarir els fets". Però considera que la LFP "té l'obligació" de fer el pas per evitar que hi hagi jurisprudència. "Hem d'eradicar aquesta xacra. No podem quedar-nos de braços plegats".

Malgrat això, el president de la LFP opina que "en el futbol professional s'han reduït moltíssim [les sospites] respecte al que passava altres temporades".

stats