Futbol

Les llàgrimes de Vinícius: "Cada cop tinc menys ganes de jugar"

L'atacant del Reial Madrid ha sigut el protagonista en la prèvia de l'Espanya-Brasil d'aquest dimarts

2 min
Vinicius Junior visiblement emocionat durant al roda de premsa

BarcelonaEn la prèvia de l'Espanya-Brasil amistós d'aquest dimarts (20.45 h, RTVE), que es jugarà al Santiago Bernabéu i que s'ha organitzat com un partit per visualitzar la lluita en el futbol contra el racisme, Vinícius Júnior ha sigut un dels jugadors que han atès la premsa. El madridista, que s'ha autoproclamat com un dels abanderats en la lluita contra el racisme en aquest esport, s'ha emocionat durant la seva compareixença.

"Entenc que es parli del que es parla, sobre el que faig en els partits, perquè tinc moltes coses a millorar, però he estudiat durant molt temps el tema del racisme i cada cop tinc menys ganes de jugar", ha dit. L'extrem blanc ha admès que en més d'una ocasió ha pensat en deixar la lliga espanyola, però que no ho fa perquè "això seria donar als racistes el que volen".

"Que les persones negres tinguin una vida normal, com tothom. Vull continuar lluitant per això. Si no fos per això, m'hauria rendit", ha dit. Aquí és quan ha aturat el seu discurs, s'ha posat la mà a la cara per tapar-se els ulls i li han començat a brotar les llàgrimes mentre intentava recuperar el seu discurs.

“Amb 23 anys he d'ensenyar què és el racisme, i el que realment m'afecta és que la meva família es posa trista a casa”, ha continuat. “Des que vaig denunciar racisme la primera vegada, les coses han augmentat, perquè com que no els castiguen saben que [els aficionats que l'insulten als estadis] poden fer de tot i que totes les paraules que diuen sobre el color de la meva pell em poden afectar dins del camp”, ha lamentat.

“Només vull jugar al futbol”, ha repetit en reiterades ocasions. Una afirmació que xoca, però, amb les diverses provocacions que ell mateix protagonitza amb gestos desafortunats dirigits a les aficions rivals quan marca un gol o quan el seu equip guanya. Carlo Ancelotti, el seu entrenador i ferm defensor del futbolista, sempre ha dit que el mateix jugador "té actituds que sap que ha de millorar".

Netflix està fent un documental sobre Vinícius

"Trec les forces de la meva família i de la gent que em diu que continuï lluitant i defensant allò en què crec. Vull continuar lluitant per totes les persones que ho necessiten", ha insistit Vinícius. Netflix li està gravant un documental. Una de les places on es volia gravar era Mestalla, on el Reial Madrid va empatar (2-2) el 3 de març passat. El València no va deixar entrar les càmeres de Netflix.

La Lliga va denunciar novament insults racistes per part d'un aficionat menor d'edat del conjunt valencià al futbolista. Aquests fets s'estan investigant. Tota la polèmica es va desfermar en el duel de la temporada passada a Mestalla en què tant Vinícius com Ancelotti van denunciar insults racistes al jugador. El Comitè de Competició de la RFEF va castigar la grada d'animació pel cas Vinícius amb una sanció de cinc partits, que van acabar sent tres.

Vinícius no assisteix a declarar al judici perquè estava de vacances

La polèmica es va tornar a desfermar quan, el juny passat, durant el judici a València sobre un presumpte delicte d'odi pels insults a Vinícius, el futbolista blanc va demanar ajornar la seva declaració perquè estava de viatge fora d'Espanya. Segons va publicar a les seves xarxes, estava a Miami.

stats