25/05/2023

L'efecte Vinícius sacseja el País Valencià

1 min
El jugador Vinicius durant el partit contra el València a Mestalla.

BarcelonaLes campanyes electorals són rituals que els partits intenten tenir controlats al mil·límetre. Per això el malson de qualsevol assessor són els accidents que alteren el curs natural de les coses i obliguen a improvisar. Això és el que està passant ara mateix al País Valencià amb el cas dels insults racistes a Vinícius. El tractament del cas que s’està fent als mitjans espanyols està provocant una onada d’indignació entre els aficionats del València, que se senten assenyalats i maltractats per una maquinària mediàtica, l’anomenada central lechera, que sempre ha tractat el club de Mestalla amb condescendència i menyspreu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I qui està aprofitant millor l’avinentesa? Doncs els partits amb un perfil més valencianista i d’esquerres, que no tenen cap problema a criticar el centralisme madrileny i, especialment, el poder que exerceix Florentino Pérez. Algú especialment relacionat amb el president del Madrid com és Antonio García Ferreras es va enganxar en antena amb un candidat del PSPV a València, que de seguida va rebre una onada de solidaritat a les xarxes. És difícil fer pronòstics, però que en la recta final de la campanya valenciana es parli més de Vinícius que de Bildu no beneficia especialment el PP, que es troba en general incòmode amb tot aquest debat.

En tot cas, seria tota una paradoxa que fos un incident amb el Reial Madrid provocat pels ultres feixistes del València el que acabés decantant la balança en el territori on Alberto Núñez Feijóo es juga les garrofes aquest diumenge. I és que les campanyes són imprevisibles.

stats