FUTBOL
Esports Futbol 21/01/2016

El United amenaça el regnat del Reial Madrid

Un informe de Deloitte explica que el club de Florentino Pérez és el que més ingressa, per onzè any consecutiu, però el Barça se situa a tocar i els anglesos se situaran primers enguany

Albert Llimós
2 min
La democràcia al Madrid segons Florentino Pérez

BarcelonaPer onzena edició consecutiva, el Reial Madrid ha estat el club que ha aconseguit més diners la passada campanya. La dinovena edició del 'Football Money League' que fa cada temporada Deloitte, revela que el club que presideix Florentino Pérez va aconseguir 577 milions d'euros el curs 2014-2015, mentre que el Barça va recuperar la segona posició després d'haver caigut al quart lloc en l'edició anterior. Els blaugranes se situen a poca distància dels blancs, amb 561 milions. L'anàlisi detallada de la situació financera dels principals clubs de futbol, però, porta Deloitte a llançar una conclusió de cara al futur: l'any vinent el regnat del Reial Madrid probablement s'acabarà. El Manchester United està cridat a ocupar el primer lloc d'aquesta llista.

Segons Deloitte, la participació del Manchester United a la Champions League d'aquesta temporada (malgrat caure a la fase de grups), i sobretot els nous acords comercials que ha signat el conjunt d'Old Trafford, fan que hi ha hagi "fortes possibilitats" que el club es col·loqui a la part alta del rànquing. El United, que aquest any passat ja va veure incrementats els ingressos pel contracte signat amb Chevrolet, guanyarà molt més gràcies a l'acord amb Adidas, que ha entrat en vigor aquesta temporada. El conjunt blanc, en canvi, té signats acords que encara estaran vigents durant uns anys i, per tant, en principi, no podrà fer un salt qualitatiu important en els ingressos, com si que farà el conjunt anglès.

Giggs substituirà a Van Gaal a la banqueta del Manchester United el 2017 / MANCHESTER UNITED

El Reial Madrid ha crescut 27 milions aquesta passada campanya, sobretot gràcies als diners obtinguts per la comercialització dels actius del Santiago Bernabéu, una font d'ingressos molt destacada per la política de llotges VIP que té el club que presideix Florentino Pérez. El Barça, per part seva, ha crescut 76 milions, especialment pel salt endavant en el terreny del màrqueting, en el qual Deloitte destaca que, igual que el United, el Barça té camp per córrer perquè l'acord amb Qatar Airways expira l'estiu del 2016 i es podria trobar un altre patrocinador que ofereixi més diners.

Això sí, el Barça manté que Deloitte no aplica les mateixes maneres de comptabilitzar els ingressos per a tots els clubs, i els blaugranes en surten perjudicats respecte dels seus competidors. L'any passat, l'exvicepresident econòmic, Javier Faus, va assegurar que els ingressos de Nike i el Seient Lliure –que el Barça comptabilitza només en guanys nets i la resta de clubs, bruts– haurien suposat més de 40 milions per al Barça.

Josep Maria Bartomeu, president del Barça, durant el discurs nadalenc.

Disset dels trenta clubs més rics del planeta són anglesos, ja que la Premier League, gràcies al sucós acord de drets televisius que té, domina el panorama financer. Darrere del United s'hi ha situat el Paris Saint Germain, mentre que el Bayern Munic cau a la cinquena posició (ha perdut 14 milions), just davant del Manchester City, l'Arsenal i el Chelsea, els vuit equips que estan per sobre dels 400 milions d'ingressos.

stats