Champions League
Esports Futbol 08/03/2022

El Madrid vol convèncer Mbappé amb una remuntada

Els blancs volen clavar un cop de puny sobre la taula eliminant el PSG de Messi a la Champions

Jordi Cardero
3 min
Kylian Mbappé, marcant el gol de la victòria del PSG contra el Reial Madrid

BarcelonaNo hi ha torneig més complicat de guanyar que la Champions. Europa no corona el millor, sinó el que aconsegueix sobreposar-se als escenaris i els contextos més adversos. Els sorteig va emparellar l'equip dominador del relat màgic i èpic per antonomàsia, el Reial Madrid, amb un club que vol emmirallar-se amb els grans del continent, el París Saint-Germain. El dia que el Santiago Bernabéu es tornarà a enfrontar a qui va ser el seu pitjor malson durant anys, Leo Messi, l'afició blanca intentarà bastir l'anhel de la remuntada escrivint el pròleg de l'esperat fitxatge de Kylian Mbappé. El francès és dubte per una trepitjada en l'últim entrenament abans de viatjar a Madrid, mentre que per part dels blancs ho és Toni Kroos. Als de Carlo Ancelotti, un gol per sota en el marcador, no els valdrà únicament intentar sobreviure per ser als quarts de final (21 h, Movistar Liga de Campeones).

El Madrid només ha aconseguit capgirar el marcador en una de les últimes deu eliminatòries de Champions en què va arribar al Bernabéu amb desavantatge. Amb el canvi de normativa de la UEFA, els blancs en tindrien prou amb un gol de diferència per enviar el partit a la pròrroga. Ara, els duels tenen dues parts de noranta minuts. Una de les claus del partit està en la disponibilitat de Kroos, de qui Ancelotti ha comentat que "si està al 95% no jugarà". La hipotètica suplència de l'alemany faria que el Madrid només conservés Luka Modric com a peça estructural al mig del camp, ja que Casemiro, igual que Ferland Mendy, és baixa per sanció. Tampoc hi serà Sergio Ramos, a qui les lesions només l'han deixat participar en cinc partits aquesta temporada. "A París no vam ser capaços de jugar al que havíem plantejat, i quan més vam patir va ser amb la seva pressió", ha explicat Ancelotti. La baixa de Kroos, pilar fonamental en la sortida de pilota blanca, serà una dificultat afegida en aquest capítol tàctic.

"No importa si marquem al principi o al final", ha dit el tècnic madridista, i ha afegit que "a l'anada vam veure el millor PSG, però a la tornada veurem el millor Madrid". A París, els blancs es van limitar a sobreviure per arribar al Bernabéu amb opcions de passar a quarts de final. No hi ha normes escrites en el full de ruta del Madrid cap a la victòria: l'únic important és guanyar. A l'anada, de fet, els madridistes ni tan sols van xutar a porteria. Marco Verratti, en canvi, ha deixat clara la proposta de joc francesa. "No ens podem dedicar a defensar perquè no és el nostre joc i no sabríem com fer-ho", ha explicat el migcampista italià.

“Entendria que s'aplaudís Mbappé, perquè el Bernabéu sempre ha rebut així els grans jugadors”, ha dit Ancelotti. El Madrid vol convèncer el francès amb una remuntada, però Messi i Neymar seran els encarregats d'impedir-ho. L'argentí, l'actuació a l'anada del qual L'Équipe va valorar amb un 3 perquè va fallar un penal, fa gairebé 700 minuts que no marca contra els blancs. Laporta ja va dir que la decisió de no renovar-lo era "la més trista" que havia pres però que no se'n penedia. A París, Messi té com a objectiu tornar a guanyar una Champions que no aixeca des del 2015, i ho fa com a part d'un trident que per a Mauricio Pochettino és una arma de doble tall. És, a la vegada, la principal amenaça ofensiva i la principal debilitat defensiva. El seu efervescent compromís defensiu determinarà quines són les opcions del PSG a Europa, una competició que t'esclafa si dubtes.

Les baixes de Casemiro i Mendy faciliten la feina a l'atac parisenc. Amb tot, si els francesos es desfan en defensa sentiran les urpes d'un dels equips que més bé contraataca. Vinícius, que viu la seva millor temporada, és el jugador que més conduccions verticals fa a Europa i el segon que més regateja. El seu millor soci, Benzema, totalment recuperat de les molèsties, suma 20 gols a la lliga, els mateixos que acumulen Messi, Neymar i Mbappé, junts, a la Ligue 1.

El Madrid vol seguir escrivint el seu relat màgic a Europa per passar de ronda i convèncer Mbappé que no hi ha millor projecte per liderar. El PSG, en canvi, intentarà convertir l'hipotètic bitllet per als quarts de final en l'inici del canvi de paradigma a la Champions.

stats