1a divisió
Esports Futbol 20/05/2013

Mallorca-Betis: el descens i Europa, cara a cara a l'estadi de Son Moix (22 h)

Els mallorquins tan sols han guanyat 7 dels 35 partits disputats i són cuers de Primera amb 29 punts, mentre que els andalusos lluiten per colar-se a l'Europa League

Efe
2 min

MallorcaEl Mallorca intentarà mantenir vives les seves mínimes opcions d'evitar el descens en el partit davant el Betis, candidat a disputar l'Europa League, que tanca la jornada trenta-sisena de la Lliga (22 h, Cuatro).

Cuer amb 29 punts, a cinc del Saragossa si es té en compte l'estadística entre els dos equips, i amb sis per disputar, el Mallorca s'aferra al miracle per seguir viu a Primera. Tant el tècnic mallorquinista, Gregorio Manzano, com els seus jugadors han apel·lat aquesta setmana a les matemàtiques per insistir en el missatge que mentre hi ha vida, hi ha esperances, però la veritat és que la temporada de l'equip no convida, precisament, a l'optimisme.

El Mallorca només ha guanyat 7 dels 35 partits disputats, acumula 20 derrotes, 8 empats, i compta amb la defensa més golejada del campionat amb 70 gols. En el seu camp ha guanyat quatre partits i la seva última victòria es va registrar el passat 14 d'abril, quan va derrotar en el temps de descompte el Celta (1-0).

Manzano recupera al centre de la defensa a Pedro Bigas, però no podrà comptar amb els sancionats Andreu Fontàs i Ximo, tots dos expulsats en la derrota de la passada jornada davant l'Athletic a San Mamés (2-1).

La directiva ha decidit regalar una entrada a cada soci amb l'objectiu que acudeixi el major nombre d'aficionats a Son Moix.

El Mallorca es trobarà a un Betis que pot certificar matemàticament el seu retorn a una competició europea. Els bètics, després que els seus perseguidors a la recerca de la setena plaça, el Sevilla i el Getafe, perdessin en els seus partits de dissabte, té l'oportunitat d'amarrar aquesta posició que dóna dret a jugar l'Europa League.

L'equip sevillà, que remunta la seva última participació europea a la temporada 2005-06, quan va disputar la Lliga de Campions i posteriorment la Copa de la UEFA, es va classificar en la campanya anterior per al màxim torneig continental amb Llorenç Serra Ferrer a la banqueta precisament l'empatar a Mallorca (1-1) davant un rival que també, com ara, es jugava la permanència.

Mel podria utilitzar el mateix equip titular que va guanyar la passada jornada 1-0 al Celta al Villamarín, encara que amb l'excepció de l'absència del migcampista nigerià Nosa Igiebor, qui s'operarà aquest mateix dilluns del pubis.

El lloc del nigerià pot ser ocupat per Salva Sevilla, mentre que els altres serien els mateixos, ja que el davanter Jorge Molina i el migcampista José Alberto Cañas segueixen sense superar les seves respectives dolències físiques, tot el contrari que el central Mario Álvarez, que va sortir lesionat del xoc davant el Celta però que s'ha recuperat a temps.

stats