1a divisió
Esports Futbol 16/03/2013

El Madrid reacciona a l'inici de la segona part amb tres gols consecutius i tomba el Mallorca (5-2)

El Mallorca ha marxat al descans amb avantatge gràcies als gols de Nsue i Alfaro, mentre que Higuaín ha marcat pels blancs (1-2). Cristiano, Modric i Higuaín, a la represa, han donat avantatge als blancs. Benzema ha tancat el partit al descompte

M. Molina
Cristiano Ronaldo i Pedro Bigas, durant el Reial Madrid - Mallorca

BarcelonaEl Madrid ha reaccionat al segon temps i ha capgirat el partit al seu favor després que el Mallorca pogués marxar al descans amb avantatge de 1 a 2, gràcies als gols de Nsue i Alfaro –Higuaín havia marcat pels blancs–. Tres gols consecutius de Cristiano Ronaldo, Modric i Higuaín han donat avantatge als blancs (4-2).

El Mallorca no ha tingut por i ha sortit al Bernabéu a jugar de tu a tu al Madrid. Amb la moral pels núvols després d'encadenar dues victòries consecutives, i conscients que era un d'aquells partits on hi ha més a guanyar que no pas a perdre, els balears han sortit de la cova i han posat setge a la defensa blanca. Només un parell d'arribades han estat suficients perquè Nsue, de cap, introduís la pilota al fons de la porteria.

El Madrid ha reaccionat i ha trobat el premi del gol per mitjà d'Higuaín, que ha aprofitat una passada de la mort de Pepe després de trencar la defensa pel centre. Tanmateix, el Mallorca ha continuat pressionant i Alfaro ha marcat el segon a la sortida d'un córner.

Amb avantatge, els balears han optat per un plantejament una mica més defensiu, però sense endarrerir excessivament les línies. Res de jugadors tancats a l'àrea, únicament ordre i disciplina. El Madrid, amb moltes baixes a l'equip inicial –Benzema, Özil, Khedira i Xabi Alonso s'han quedat a la banqueta– no tenia joc al mig del camp i arribava a la porteria amb centrades des de totes dues bandes, que o bé la defensa o el porter Aouate podien solucionar.

Mentre el Madrid es precipitava i José Mourinho es posava nerviós a la banda, el Mallorca esperava el seu moment per sortir a la contra. Amb Nsue i Giovani, els atacs eren ràpids i perillosos, tot i que la millor ocasió abans del descans ha estat un cop de cap a servei de córner que ha sortit fregant el pal.

A la represa, Mourinho ha sacsejat la banqueta. Özil i Benzema han entrat al terreny de joc i els blancs han tingut més possessió de pilota i més recursos per atacar. Amb ritme i combinació han arribat els gols. Primer ha estat Cristiano Ronaldo, amb un cop de cap després d'un córner (51'), després ha arribat una gardela de Modric des de fora l'àrea (54') i un últim gol d'Higuaín, culminant una acció de tiralínies (57'). Tres gols consecutius per capgirar el marcador, i tres cops de puny per un Mallorca que s'ha vist desarmat al segon temps.

Mourinho, satisfet pel resultat, ha renunciat a un jugador d'atac per reforçar el mig del camp (Xabi Alonso per Kaká) i impedir qualsevol sorpresa al contraatac.

El partit ha entrat en punt mort i els blancs han tingut ocasions per ampliar l'avantatge, mentre que també el Mallorca –per mitjà de Pereira i Hemed– han pogut retallar distàncies. Ja al descompte, Benzema ha culminat un contraatac per fer pujar el cinquè i definitiu gol a l'electrònic.